Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Avionul prăbuşit în Indonezia: s-au găsit cutiile negre

© AP Photo / Dita AlangkaraСледователи осматривают обломки, обнаруженные в водах у острова Ява после крушения пассажирского самолета Sriwijaya Air
Следователи осматривают обломки, обнаруженные в водах у острова Ява после крушения пассажирского самолета Sriwijaya Air - Sputnik Moldova
Abonare
Două cutii negre ale avionului Boeing 737, care s-a prăbușit pe 9 ianuarie în Marea Java, au fost localizate, a declarat duminică șeful Securității transporturilor din Indonezia.

BUCUREŞTI, 10 ian – Sputnik. Autoritățile indoneziene au anunțat duminică că au localizat două cutii negre ale Boeing 737-500 al companiei Sriwijaya Air, care s-a prăbușit pe 9 ianuarie în Marea Java.

Pe 9 ianuarie, la ora 7:40 (UTC), un Boeing 737 aparținând companiei indoneziene Sriwijaya Air a dispărut de pe radar. Aeronava a pierdut peste trei kilometri într-un singur minut la scurt timp după ce a decolat din Jakarta. Se îndrepta spre Pontianak.

Ministrul indonezian al Transporturilor a confirmat că avionul transporta 53 de pasageri și 12 membri ai echipajului. Resturi suspecte au fost găsite la nord de capitala Indoneziei. Acesta este cel mai mare incident de acest gen din Indonezia de la prăbușirea unui Boeing 737 Max Lion Air în 2018.

Anterior, autoritățile indoneziene au detectat semnale care ar putea proveni de la un înregistrator de date de zbor al unui Boeing 737-500 Sriwijaya Air dispărut.

„Am detectat semnale în două puncte. Aceasta ar putea fi cutia neagră - vom investiga”, a declarat presei Bagus Puruhito, șeful Agenției pentru căutare și salvare din Indonezia.

Între timp, iNEWS a raportat, citând un oficial al marinei indoneziene, Wahyudin Arif, că armata a descoperit părţi de provenienţă umană și resturi (inclusiv o bucată lungă de un metru din fuselajul avionului), potrivit Sputnik News.

© AP Photo / Achmad IbrahimПоисково-спасательные работы на месте крушения самолета Boeing 737-500 в Яванском море
Avionul prăbuşit în Indonezia: s-au găsit cutiile negre - Sputnik Moldova
Поисково-спасательные работы на месте крушения самолета Boeing 737-500 в Яванском море

Kompas TV a raportat ulterior că scafandrii au reușit să preia semnale pentru cele două aparate de înregistrare ale avionului cu ajutorul unui detector de metale subacvatic și al unui localizator pinger.

Avionul indonezian de pasageri a decolat din Jakarta în direcția Pontianak, în Kalimantanul de Vest, dar a dispărut la patru minute după decolare, sâmbătă la ora locală 14:40 (07:40 GMT). Piloții nu au trimis o alertă de urgență, Sriwijaya Air subliniind că aeronava era în stare bună.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0