Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Fără cozi kilometrice la frontieră: Câți moldoveni au trecut hotarele a doua zi de Crăciun

© Photo : Facebook / Poliţia de FrontierăPoliția de Frontieră - Vama Leușeni
Poliția de Frontieră - Vama Leușeni - Sputnik Moldova
Abonare
În acest an tot mai puțini moldoveni au traversat frontiera de stat de Crăciun pe stil vechi. Potrivit Poliției de Frontieră, numărul traversărilor a scăzut cu până la 80 la sută, comparativ cu aceiași perioadă a anului trecut. 

CHIȘINĂU 9 ian - Sputnik. Peste zece mii de moldoveni au părăsit țara în cea de-a doua zi de Crăciun pe stil vechi, iar peste cinci mii de persoane au intrat în Republica Moldova. 

Vama Palanca - Sputnik Moldova
Societate
Atenție: Noi interdicții de intrare în România - Cine sunt vizați
Chiar și așa, în aceiași zi a anului trecut cifra era cu 80 la sută mai mare. Motivul ar fi că din cauza pandemiei de COVID-19, mulți moldoveni au decis să nu să se întoarcă acasă de sărbători, de aici vine și numărul scăzut de traversări a frontierei de stat. 

Astfel, în data de 8 ianuarie peste trei mii de persoane au intrat în Republica Moldova la frontiera moldo-română, 1 178 de treceri la frontiera cu Ucraina și 765 de treceri aeriene. Totodată, 15 339 de persoane au fost supuse screening-ului la intrarea sau ieșirea din țară. La fel, au fost completate 306 fișe epidemiologice individuale. Potrivit Poliției de Frontieră, nicio persoană nu a prezentat simptome de COVID-19.

Polițiștii mai anunță că pe parcursul zilei de 7 și 8 ianuarie s-au înregistrat 154 de apeluri de la cetățeni la Linia Verde a Poliției de Frontieră. Persoanele s-au interesat despre situația la frontieră și condițiile de traversare a hotarelor. Totodată, peste 150 de persoane au fost sancționate pe motiv că nu s-au conformat măsurilor de prevenire a noului coronavirus. 

 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0