Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Petiție: Se cere interzicerea focurilor de artificii în Moldova

© Sputnik / Yana ZaharovaFocuri de artificii
Focuri de artificii - Sputnik Moldova
Abonare
O tânără pe nume Ana Constantinova a lansat o petiție online prin care cere retragerea din vânzare a artificiilor în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 8 ian - Sputnik. Autoarea petiției a menționat în sesizare că focurile de artificii afectează clima, traumează starea psihică și fizică a animalelor și păsărior, reprezintă pericol pentru mediu și oameni.

Revelion - Sputnik Moldova
Societate
Focul de artificii – splendoare pentru unii și calvar pentru alții
”Artificiile de Revelion reprezintă unul dintre cele mai neobișnuite evenimente de poluare atmosferică în decursul unui an. Majoritatea particulelor aerosolizate prin arderea focurilor de artificii constau din metale și compușii lor folosiți în artificii. Dorim să protejăm animalele şi să beneficiem de aer curat. Particulele fine de praf eliberate în atmosferă sunt considerate nocive pentru sănătatea umană şi animală”, se arată în petiție.

Deocamdată, legislația Republciii Moldova nu interzice comercializarea și utilizarea articolelor pirotehnice, dar nu permite vânzarea lor în locuri neautorizatre. Totodată, se interzice utilizarea focurilor de artificii în localități în timpul nopții, între orele 22:00 și 07:00, cu excepția cazurilor în care acestea urmează a fi folosite în timpul evenimentelor de interes național sau internațional. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0