Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Video: Putin a întâmpinat Nașterea Domnului la o biserică veche din regiunea Novgorod

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин посетил Рождественское богослужение
Президент РФ В. Путин посетил Рождественское богослужение - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele rus Vladimir Putin a participat la slujba de Crăciun oficiată la Biserica Sf. Nicolae de pe insula Lipno din regiunea Novgorod, o biserică veche care datează din sec. XIII

CHIȘINĂU, 7 ian - Sputnik. Intrând în biserică, Putin a aprins lumânări, a sărutat și s-a închinat la icoana decorată cu flori, apoi s-a alăturat restului enoriașilor.

După slujbă, Putin le-a urat cetățenilor ruși un Crăciun fericit.

„Dragostea Domnului pentru o persoană nu este că ne îndeplinește toate cererile și dorințele, ci că ne permite să ne rugăm pentru el și pentru noi și să sperăm în cele mai bune. Această speranță și, uneori, așteptarea unui miracol, este chiar steaua care ne luminează calea vieții și ne susține în cele mai dificile etape. Crăciun fericit!", a spus liderul de la Kremlin.

Președintele Putin a dăruit Bisericii o icoană a Domnului Atotputernic. Aceasta a fost realizată în atelierele ortodoxe de artă bisericească și aplicată din orașul Shchigry, regiunea Kursk, în 2017. Chipul a fost pictat în tradiția picturilor Mstera din secolul al XIX-lea cu vopsele tempera. Carcasa icoanei cu rasa aurită și decorul au fost realizate în atelierele Frăției Sfânta Treime din orașul Shchigry.

În septembrie 2016, șeful statului rus a vizitat deja biserica Sf. Nicolae de pe Lipno împreună cu Dmitri Medvedev, care era atunci prim-ministru.

Anul trecut, Putin a sărbătorit Crăciunul la Catedrala Schimbarea la Față din Sankt Petersburg. Șeful statului a fost acolo și în noaptea de Crăciun din 2019, precum și în 2012, în calitate de prim-ministru. Apoi, președintele a spus reporterilor că în copilărie a fost botezat în acea catedrală.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0