Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Congresul îl confirmă pe Joe Biden ca președinte ales al SUA

© AP Photo / KEVIN LAMARQUEJoe Biden
Joe Biden - Sputnik Moldova
Abonare
Congresul SUA îl confirmă pe Joe Biden ca președinte ales după ce susținătorii lui Trump au asaltat clădirea Capitolului SUA.

CHIȘINĂU, 7 ian - Sputnik. Victoria la alegerile prezidențiale din SUA a lui Joe Biden a fost certificată de Congres, în ciuda obiecțiilor făcute de loialiștii lui Trump. Procesul de certificare a fost întrerupt anterior când o mulțime de protestatari a pătruns în Capitoliu.

Участники акции протеста сторонников действующего президента США Дональда Трампа у здания конгресса в Вашингтоне - Sputnik Moldova
Haos la Washington: Împușcături în clădirea Congresului

Vorbind la sfârșitul unei sesiuni comune a Congresului, vicepreședintele Mike Pence a confirmat că mandatul lui Biden va începe pe 20 ianuarie.

Un grup de parlamentari ai GOP au făcut un efort de ultimă oră pentru a opri procesul de certificare, contestând rezultatele alegerilor din Arizona și Pennsylvania. Ambele încercări au fost înfrânte cu răsunet de Congres.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0