Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce au lăsat în urmă protestatarii la Capitoliu – imagini foto și video

© REUTERS / MIKE THEILERСторонники президента Дональда Трампа зажгли огнетушитель после прорыва системы безопасности
Сторонники президента Дональда Трампа зажгли огнетушитель после прорыва системы безопасности - Sputnik Moldova
Abonare
Victoria la alegerile prezidențiale din SUA a lui Joe Biden a fost certificată de Congres, în ciuda obiecțiilor făcute de loialiștii lui Trump.

CHIȘINĂU, 7 ian – Sputnik. Pe Internat au fost publicate imagini de la Capitoliul din SUA unde au năvălit în ajun susținătorii președintelui Donald Trump, provocând distrugeri considerabile.

În înregistrarea video poate fi văzut cabinetul consilierului Senatului Elizabeth MacDonough – specialist principal pentru proceduri parlamentare.

Pe podeaua din cabinet sunt împrăștiate documente, mape, dar și lucruri le personale ale angajaților. Conducerea Congresului a reușit să evacueze la timp din clădire procesele verbale ale Comisiilor Electorilor din state.

Anterior, pe rețelele de socializare a apărut poate cea mai semnificativă imagine a revoltei - poza unui american tipic din clasa de mijloc – care stă cu piciorul pe biroul liderei democrate Nancy Pelosi, șefa Camerei reprezentanților, principala contestatară în mandatul lui Trump.

Miercuri, adepții lui Donald Trump au pornit la o demonstrație în susținerea acestuia, însă apoi au început asaltul asupra clădirii Congresului. În momentul acela, acolo avea loc ședința în cadrul căreia urma să fie confirmate rezultatele alegerilor prezidențiale care au avut loc în toamnă.

Forțele de ordine au făcut uz de gaze lacrimogene și alte mijloace speciale. În timpul dezordinilor a fost grav rănită o femeie, veteran al forțelor armate americane. După cum anunță FOX News, aceasta a decedat. Potrivit Poliției din Washington, în cursul protestelor în oraș au decedat patru persoane.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0