Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu a discutat cu secretarul general al NATO

© Photo : Правительство МолдовыМолдавский премьер Майя Санду и генсек НАТО Йенс Столтенберг
Молдавский премьер Майя Санду и генсек НАТО Йенс Столтенберг - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o discuție cu secretarul general al NATO. Cooperarea cu Alianța Nord-Atlantică a fost printre subiectele abordate.

CHIȘINĂU, 5 ian - Sputnik. Cooperarea Republicii Moldova cu Alianța Nord Atlantică a fost unul din subiecteele discutate de președintele Maia Sandu cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, informează serviciul de presă al Președinției. În cadrul discuției, Maia Sandu a precizat că țara noastră are nevoie de politică externă activă, iar cooperarea cu NATO a dus la consolidarea parteneriatelor externe. Președintele i-a mai spus lui Stoltenberg că această cooperarea a dus și la inițierea reformei sectorului de securitate și procesului de modernizare a Armatei Naționale. 

Сирийская армия освободила лагерь палестинских беженцев Ярмук на юге Дамаска  - Sputnik Moldova
De ce NATO provoacă, dar Rusia previne incidentele militare

„Am menționat că Republica Moldova are nevoie atât de o politică externă activă, cât și de proiecte de cooperare concrete cu partenerii noștri externi. Rolul acestor parteneriate este să aducă beneficii cetățenilor Republicii Moldova, să fortifice instituțiile statului, astfel încât Republica Moldova să devină un stat democratic, cu instituții funcționale și un factor de stabilitate în regiune”, a precizat Maia Sandu în cadrul dialogului. 

Totodată, șeful statului i-a vorbit secretarului general al NATO despre prioritățile sale în calitate de președinte, în special lupta împotriva corupției, precum și angajamentul de a depune toate eforturile pentru a construi un stat sigur pentru cetățeni, dar și previzibil la nivel internațional.

Pe pagina sa de Twitter, Stoltenberg a scris că discuția cu Maia Sandu a fost una bună. 

„NATO rămâne angajată să consolideze cooperarea noastră și să ajute la modernizarea instituțiilor de apărare din Republica Moldova”, a scris secretarul general al NATO. 

​De precizat, astăzi, 5 ianuarie, Comandamentul Forțelor Aeriene SUA din Europa și Africa a anunțat disclocarea aeronavelor de recunoaștere fără pilot MQ-9 Reaper și aproximativ 90 de militari din cadrul Forţelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii, pentru următoarele luni, la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu" din Câmpia Turzii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0