Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum a apărut gaura de la Poșta Veche - Ce spun specialiștii

© Sputnik / Ciobanu VictorS-a prăbușit pământul Poșta Veche, Chișinău
S-a prăbușit pământul Poșta Veche, Chișinău - Sputnik Moldova
Abonare
Cauza surpării pământului în cartierul Poșta Veche din sectorul Râșcani încă nu se cunoaște. Autoritățile dau asigurări că în scurt timp problema va fi soluționată și că se vor face mai multe verificări, pentru a stabili motivele și a evita astfel de situații în viitor.

CHIȘINĂU 5 ian - Sputnik. Miercuri, 6 ianuarie, specialiștii din cadru Întreprinderii Municipale ”Exdrupo” vor merge să inspecteze craterul format în urma surpării pământului din cartierul Poșta Veche. Potrivit șefului Direcției Canalizare pluvială din cadrul întreprinderii, în prezent nu este clar ce a provocat prăbușirea pământului și că pentru a afla motivul este nevoie de a efectua o inventariere a stării tehnice a conductei din acea zonă. 

S-a prăbușit pământul Poșta Veche, Chișinău - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Video - La Poșta Veche se prăbușește pământul - Extrem de periculos
Totodată, specialistul susține că marți se vor efectua lucrări de nivelare a pământului, vor fi scoase plăcile de beton și vor fi înlocuite. 

„La moment lucrează patru muncitori, excavatorul o să fie mai târziu, o să fie și macaraua, o să aducă plăcile de beton și se vor monta la loc. Pentru ziua de azi preconizăm să montăm plăcile la locul lor, dar să acoperim cu pământ și să restabilim la starea inițială deja o să facem mai târziu. Urmează să efectuăm inspectarea tehnică a colectorului în întregime. Deocamdată nu este clar care ar fi cauza surpării pământului”, a precizat șeful Direcției Canalizare pluvială din cadrul Exdrupo, Andrian Costin.

Șeful direcției a mai declarat pentru Sputnik Moldova că miercuri, 6 ianuarie, mai mulți specialiști vor merge la fața locului și vor inspecta zona. Mai mult, pentru verificări va fi folosită și o cameră video pentru a putea înregistra și a stabili care plăci sunt deteriorate și necesită să fie schimbate pentru a evita în viitor asemenea situații și pentru a nu pune oamenii în pericol. Potrivit lui Costin, gaura nu prezintă pericol de extindere, deoarece muncitorii vor efectua toate lucrările necesare.

Am încercat să obținem o reacție la acest subiect și de la pretorul sectorului Râșcani Vlad Melnic, dar acesta nu a răspuns la apelurile corespondentului Sputnik Moldova. 

Într-o postare a Preturii sectorului Râșcani se menționează că, de fapt, colectorul avea menirea să protejeze partea terestră de râul subteran și că două plăci de beton au cedat în urma tasării solului. 

Amintim că luni, 4 ianuarie, un crater cu un diametru de peste doi metri și o adâncime de peste șase metri s-a format pe un gazon în cartierul Poșta Veche din sectorul Râșcani al Capitalei. Carabinierii au îngrădit zona pentru a nu supune pericolului trecătorii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0