Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Dislocarea dronelor SUA la o bază din România a fost comentată de Duma de Stat

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimediaГосударственная Дума РФ
Государственная Дума РФ - Sputnik Moldova
Abonare
Un deputat rus a evaluat creșterea contingentului militar al Statelor Unite ale Americii la baza românească de la Câmpia Turzii.

CHIȘINĂU, 5 ian – Sputnik. Statele Unite continuă să întețească tensiunile în apropierea granițelor rusești, inclusiv prin dezvoltarea capacităților militare în România. Acest lucru a fost declarat agenției RIA Novosti de către vicepreședintele Comitetului pentru Apărare al Dumei de Stat Iurii Șvîtkin.

Killmarks on USAF MQ-9 Reaper Drone - Sputnik Moldova
De ce SUA au dislocate în România drone strategice

El a subliniat faptul că Federația Rusă va reacționa la acest lucru, având în vedere că dislocarea dronelor de atac și spionaj ale Forțelor Aeriene ale SUA la baza Câmpia Turzii are loc în apropiere de Transnistria, ”unde sunt situate forțele noastre (ruse – nota ed.) de menținere a păcii”.

"În vecinătatea lor, escaladarea tensiunii duce la destabilizarea situației din regiune. În general, aș dori să subliniez încă o dată că atât autoritățile din Statele Unite, cât și din România își pun poporul într-o situație de ostatici", a remarcat deputatul.

Potrivit acestuia, contingentul suplimentar trimis în România ”nu reprezintă o amenințare extrem de mare, dar totuși duce la tensiuni în regiune și la o escaladare a tensiunii în general”.

Anterior, Comandamentul Forțelor Aeriene ale SUA pentru Europa și Africa a declarat că la baza aeriană din Câmpia Turzii sunt staționate dronele de atac și spionaj MQ-9 Reaper ale Forțelor Aeriane ale SUA, precum și aproximativ 90 de militari.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0