Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bilanțul cazurilor de COVID-19 este din nou în creștere

© Sputnik / Mihai CarausActivitatea SAMU Botanica
Activitatea SAMU Botanica - Sputnik Moldova
Abonare
Alte 612 cazuri de COVID-19 sunt înregistrate în Republica Moldova. Bilanțul s-a ridicat la 146 921. Totodată, alte 16 persoane au fost răpuse de noul virus. Prin victime se numără și un medic.

CHIȘINĂU 5 ian - Sputnik. Autoritățile din sănătate anunță marți alte 612 cazuri de COVID-19, după procesarea a 2 576 de teste primare. Printre noile cazuri înregistrate nouă sunt de import și anume din: Germania, Marea Britanie, România, Republica Elenă și Israel.

Grădiniță - Sputnik Moldova
Societate
COVID-19 în Moldova: Grădinițe în carantină și copii infectați

Astfel, de la începutul pandemiei, în țara noastră au fost înregistrate 146 921 cazuri de COVID-19. Totodată, în data de 5 ianuarie, 40 de cadre medicale au fost confirmate pozitiv. Este vorba despre 13 medici, 21 de asistenți medicali și șase infirmieri. 

Datele Ministerul Sănătății mai arată că 16 bolnavi au fost răpuși de noul virus. Bilanțul deceselor a ajuns la 3 070. Totodată, cea mai tânără victimă este o femeie de 37 de ani. Ea suferea de ciroză hepatică și avea un sindrom hepato-renal. Printre cei răpuși de noul virus este și un medic. Este vorbe despre Ion Duminică, în vârstă de 59 ani, care activa în calitate de medic traumatolog la Spitalul Raional Hâncești. Până în prezent 66 de lucrători medicali au pierdut lupta cu boala. 

244 de bolnavi sunt în stare extrem de gravă, iar 51 sunt conectați la aparate de ventilare artificială. Totodată, 730 de persoane s-au vindecat. Astfel, bilanțul celor ce s-au tratat de COVID-19 este de 134 751. De asemenea, 5 849 de bolnavi au o formă ușoară a bolii și se vindecă la domiciliu. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0