Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Oficial! Maia Sandu - prima vizită în străinătate

Abonare
La nici o lună de la învestirea în funcție, președintele Maia Sandu va întreprinde prima sa vizită oficială în altă țară.

CHIȘINĂU, 4 ian - Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, pleacă la Kiev. Aceasta va fi prima vizită oficială în calitate de șef al statului. Potrivit unui comunicat al instituției prezidențiale, Sandu va întreprinde o vizită de lucru în Ucraina pe 12 ianuarie.

Președinția RM - Sputnik Moldova
Politică
Maia Sandu și Klaus Iohannis – declarații comune pentru presă

La Kiev președintele Maia Sandu va avea o întrevedere oficială cu președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, cu prim-ministrul Ucrainei, Denis Shmygal, și cu speakerul Parlamentului, Dmytro Razumkov. Deocamdată nu se cunoaște componența delegației oficiale a Moldovei. Serviciul de presă al Președințieii anunță însă că aceasta va fi făcută publică în scurt timp. 

De precizat, Maia Sandu a avut deja o întrevedere cu un oficial străin. Este vorba de președintele României Klaus Iohannis, care a întreprins o vizită oficială la Chișinău la finele anului trecut. 

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și președintele României, Klaus Iohannis, au semnat marți, 29 decembrie, la Chișinău o declaraţie comună prin care au spus că se urmăreşte consolidarea parteneriatului strategic bilateral și reafirmarea relaţiei speciale dintre Bucureşti şi Chişinău.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0