Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Patru localități din Moldova au semnat un acord de colaborare

© Sputnik / OsmatescoNina Costiuc
Nina Costiuc - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru prima dată în istoria Republicii Moldova, patru primării au semnat un acord de colaborare. Despre ce este vorba și care ar fi beneficiile acestuia am aflat de la primarul localității Budeşti, Nina Costiuc.
Inedit: Ce au pus la cale patru localități din Moldova

2021 promite a fi mai bun pentru localitățile Budești, Coloniția, Cruzești și Tohatin. Primăriile acestora au semnat un acord de asociere comunitară prin care își propun să răspundă necesităților locuitorilor și să contribuie la dezvoltarea infrastructurii.

"De unul singur este greu de ținut piept la toate cerințele ce apar zi cu zi, de aceea am hotărât să semnăm acest acord important pentru toate localitățile și cetățenii noștri. Avem planuri mărețe, dar depinde și de implicarea fiecăruia dintre noi", a declarat pentru Sputnik primarul Nina Costiuc.

Astfel, grație acestei colaborări, localitatea Budești ar putea deveni benefeciară a programului "Comunitatea Mea", susținută de USAID. Primul proiect care ar urma să fie implementat se referă la organizarea intercomunitară a transportării deșeurilor solide, fiind procurate două mașini care vor transporta deșeurile din cele patru localități.

Despre alte proiecte și planuri de viitor aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0