Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce spune Ion Chicu despre autodizolvarea Parlamentului

© Sputnik / Mihai CarausПресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020
Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul premier Ion Chicu spune că o eventuală autodizolvare a Parlamentului nu este posibilă. El a calificat recenta sesizare depusă la Curtea Constituțională drept o invenție.
Ce spune Ion Chicu despre autodizolvarea Parlamentului

Fostul premier Ion Chicu și-a prezentat demisia la sfârșitul lunii decembrie anul trecut, tocmai pentru a declanșa procedura de dizolvare a actualului Parlament. Chicu spune că sunt două căi legale de dizolvare a Legislativului care sunt descrise în Constituție, iar restul sunt invenții.

„Prima cale a fost lansată prin demisia Guvernului, iar președintele este obligat să desmneze un candidat la funcția de pemier, așa spune o hotărâre a Curții Constituționale din august 2020. A doua cale este când Parlamentul nu adoptă legi timp de 90 de zile. Restul sunt invenții, nu este prevăzută o așa posibiltate de autodizolvare a Parlamentului. Există și o hotărâre a CC care spune că așa ceva nu este posibil nici cu două treimi nici cu 110% nu se poate”, a precizat Ion Chicu.

Deputații PAS au depus pe 31 decembrie a sesizare la Înalta Curte, pentru a obține o interpretare privind posibilitatea autodizolvării Parlamentului cu votul a două treimi din deputați.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0