Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Atenție la consumul de alcool: Mărește șansele de îmbolnăvire cu COVID-19

© Sputnik / Miroslav RotariСупермаркет
Супермаркет - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Consumul excesiv de alcool slăbește sistemul imunitar și duce la un comportament iresponsabil, ceea ce facilitează transmiterea noului virus. Totodată, alcoolul nu este medicament și nu tratează sau previne infectarea cu noul coronavirus. 

CHIȘINĂU 2 ian - Sputnik. Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) îndeamnă oamenii să evite consumul excesiv de alcool, deoarece acesta poate facilita riscul de îmbolnăvire cu COVID-19. Potrivit specialiștilor, alcoolul slăbește imunitatea și duce la un comportament necontrolat, ceea ce îl face pe om să fie mai vulnerabil în fața noului coronavirus. 

Ambulanța - Sputnik Moldova
Societate
Cum să nu ajungi la spital de Revelion: Unii sunt precauți
Totodată, ANSP atenționează că alcoolul nu este o metodă de prevenire sau tratare a COVID-19. Băuturile spirtoase pot duce la depresie, anxietate, frică și pot apărea gânduri suicidale.

Specialiștii menționează că cei care consumă alcool în cantități mari se pot alege și cu intoxicații. Potrivit unui comunicat de presă a ANSP, în perioada sărbătorilor de iarnă crește consumul de alcool, iar unele persoane sunt mai predispuse decât în ​​alte perioade ale anului să consume excesiv alcool.

„Un studiu realizat în Spania a raportat o creștere a consumului de alcool la petreceri, în comparație cu alte perioade ale anului. Un alt studiu realizat în Finlanda a raportat creșterea vânzărilor de alcool și o incidență crescută a intoxicațiilor fatale cu alcool la sfârșit de săptămână și în timpul sărbătorilor”, se arată în comunicat.

Conform datelor statistice, în 2020, ANSP a înregistrat 319 cazuri de intoxicație cu alcool, dintre care 51 în rândul minorilor. Totodată, cinci persoane au decedat din cauza intoxicației. Datele mai arată că pe parcursul anilor 2016-2019, intoxicațiile cu alcool au predominat în perioada sărbătorilor de iarnă (25 decembrie – 25 ianuarie), fiind înregistrate, în medie, 230 persoane afectate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0