Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

2 ianuarie: Extrem de cald - s-ar putea răsturna un record de peste 150 de ani

© Sputnik / Yana ZaharovaСолнце зимой
Солнце зимой - Sputnik Moldova
Abonare
Temperaturile care vor fi înregistrate în cea de-a doua zi a din an sunt pe cale să atingă un nou record: cele mai mari maxime în ultimii 150 de ani.

CHIȘINĂU 2 ian - Sputnik. Cer noros, fără precipitații esențiale, izolat ceață și exagerat de cald pentru a doua zi a lunii ianuarie - așa va fi vremea astăzi.

Новогодние троллейбусы  - Sputnik Moldova
Troleibuze decorate în straie de sărbătoare, în seara de Revelion
Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță că sâmbătă, 2 ianuarie 2021, temperatura aerului va oscila între +5..+10°С. Doar în zonele cu ceață va nițel mai rece, dar oricum fără ca mercurul din termometre să coboare sub gradația 0: +2..+4°С.

Vom menționa că astăzi va fi atât de cald încât s-ar putea să se răstoarne recordul la extremele termice maximale stabilit în anul 1953, când s-au înregistrat +10,5 grade Celsius. Minima a fost stabilită în anul 1909, când în ziua de 2 ianuarie s-au înregistrat -22,6 grade Celsius. Menționăm că aceste estimări ale temperaturii aerului au început să fie efectuate în Chișinău și arhivate începând cu anul 1886.

© Screenshot / Serviciul Hidrometeorologic de StatExtreme termice în Chișinău pentru ziua de 2 ianuarie 2021
2 ianuarie: Extrem de cald - s-ar putea răsturna un record de peste 150 de ani - Sputnik Moldova
Extreme termice în Chișinău pentru ziua de 2 ianuarie 2021

Vom menționa că în noaptea din 2 ianuarie spre 3 ianuarie am putea înghețuri, dar doar la nordul țării și d doar -1 grad Celsius. În schimb pe 3 ianuarie va fi la fel de cald ca și pe 2 ianuarie, cu maxime de până la +10 grade Celsius.

© Screenshot / Serviciul Hidrometeorologic de StatPrognoza meteo pentru 2 ianuarie 2021
2 ianuarie: Extrem de cald - s-ar putea răsturna un record de peste 150 de ani - Sputnik Moldova
Prognoza meteo pentru 2 ianuarie 2021

Această vreme se va menține pe tot parcursul săptămânii viitoare, doar că de marți (5 ianuarie) încep ploile în toate cele trei regiuni ale țării.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0