Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primul mesaj de Revelion al Maiei Sandu în calitate de președinte

© Photo : Miroslav RotariИгорь Додон передал власть Майе Санду
Игорь Додон передал власть Майе Санду - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Maia Sandu a transmis în această seară primul mesaj de Revelion în calitate de șef de stat.

CHIȘINĂU, 31 dec - Sputnik. Tradițional, în ultimele clipe ale anului, cetățenii Republicii Moldova primesc urări de bine de la președintele statului. În mesajul de Revelion, președintele țării, Maia Sandu, a spus că pășește în acest an cu încredere și speranța că va fi un an mai bun. 

Mesajul de Revelion al președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, către popor

„Stimați cetățeni! Trec ultimele clipe ale anului 2020. În mod tradițional, trecerea dintre ani este un mod de reflecție, analiză - cum a fost acest an pentru noi. Transmitem gânduri de recunoștință pentru oamenii dragi și ne bucurăm alături de familie, și cel mai important sperăm să fie mai bine în anul care vine. 

Битва елок Кишинев - Sputnik Moldova
Cei mai frumoși Pomi de Crăciun din Capitală

Anul 2020 pentru mulți dintre noi a fost greu, prea greu. Un an care ne-a încercat puterile, ne-a pus la îndoială convingerile, ne-a oferit lecții de răbdare și cumpătare. Un an marcat de greutăți în care a fost dificil să ne păstrăm optimismul și încrederea într-un viitor mai bun. Însă moldovenii, în condiții foarte complicate, au dat dovadă de o solidaritate și o putere nemaipomenită. Sunt mândră că fac parte din acest popor. Sunt convinsă că anul 2021 va fi mai bun, pentru că vom merge împreună uniți, încrezători în puterile noastre de a face viața mai bună pentru fiecare.  

În acest an am învățat cu toții cât de prețioasă este sănătatea, comunicarea cu cei dragi, libertatea de circulație și cât de dureros poate fi să pierzi aceste lucruri. Am trecut prin momente pline de tristețe - pierderea celor apropiați, locuri de muncă pierdute, afaceri închise, siguranță și frică. În același timp, 2020 ne-a oferit importante lecții de viață. Am învățat cât de importante sunt empatia, unitatea, grija față de aproape, îmbrățișările cu oamenii dragi. Am simțit de atâtea ori recunoștință și mândrie pentru adevărații eroi ai timpurilor noastre. Oameni gata să sacrifice viața și sănătatea lor pentru viața altora. Angajații din sistemul medical care au luptat zi și noapte pentru a salva vieți omenești. Lucrători din prima linie, oameni care și-au continuat munca cu riscuri și greutăți pentru ca societatea să poată funcționa în continuare. Oamenii simpli care și-au oferit timpul și resursele proprii ca să ofere sprijin celor aflați în nevoie. 2020 a scos în evidență omenia din noi. Și în pofida lipsurilor materiale, în pofida sprijinului mic din partea statului, oamenii din Moldova au dat dovadă de multă omenie. Vă mulțumesc”, a menționat în mesajul de Revelion, Maia Sandu.  

Președintele spune că pășește în 2021 cu această omenie și speranță venită din partea cetățenilor Republicii Moldova.

Новогодние троллейбусы  - Sputnik Moldova
Troleibuze decorate în straie de sărbătoare, în seara de Revelion

”Dragi prieteni, sărbătorile de iarnă sunt altfel în acest an. Mulți nu-i vor avea alături pe cei dragi. Multe familii trăiesc durerea pierderii oamenilor apropiați. Suntem cu gândul la aceste familii. Ele au nevoie de empatia și grija noastră. Este nevoie în continuare de responsabilitatea noastră. Să purtăm mască, să evităm locurile aglomerate, să reducem numărul de călătorii. Să protejăm și să prețuim sănătatea. 

Dragii mei, omenirea va învinge acest virus. Moldova va ieși cu capul sus din aceste greutăți. Dragi moldoveni, eu am încredere în talentul și forțele voastre. Solidaritatea pe care am trăit-o în 2020 este un motiv de mândrie. Moldova se poate mândri cu oamenii ei. Oamenii au grijă unii de alții, oameni care reușesc să facă lucruri frumoase, în cele mai vitrege condiții. Oameni care prețuiesc democrația, pentru că vor să-și decidă singuri soarta. Oameni care muncesc mult și onest în țara lor și peste hotare. Oameni deschiși la minte, liberi de prejudecăți, oameni alături de care intru cu mândrie în 2021. Așa vreau să vă văd, dragi moldoveni. Curajoși, optimiști, implicați și solidari. Și, numaidecât, sănătoși. De acum încolo mergem înainte împreună. Mă mândresc cu voi, dragi concetățeni”, a mai sus Maia Sandu. 

La finalul mesajului, președintele a mulțumit tuturor cetățenilor pentru încredere și a promis că va lucra în fiecare zi pentru ei, astfel încât Republica Moldova să fie un loc unde să vrei să trăiești. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0