Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

La datorie și de Revelion: Câți pompieri vor munci în noaptea dintre ani

© Sputnik / Mihai CarausIncendiu la Filarmonică
Incendiu la Filarmonică  - Sputnik Moldova
Abonare
Vor fi la datorie și de sărbători. Peste 500 de salvatori și pompieri vor lucra în noapte dintre ani pentru a asigura securitatea antiincendiară. Totodată, populația este îndemnată să folosească corect materialele pirotehnice și să nu provoace situații de risc. 

CHIȘINĂU 31 dec - Sputnik. Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) anunță că peste 500 de salvatori și pompieri cu 150 de unități de tehnică vor fi la datorie în noaptea de Revelion și vor interveni în cazuri de incendii sau alte situații excepționale. 

IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania - Sputnik Moldova
Societate
Atenție la luminițe și focuri de artificii: Recomandările salvatorilor
Totodată, vor activa ofițeri și subofițeri în regim de 24 de ore, care vor avea misiunea de a recepționa apelurile cetățenilor în caz de riscuri.

Salvatorii îi îndeamnă pe oameni să fie vigilenți atunci când lansează focuri de artificii, astfel să prevină incendiile. Potrivit IGSU, materialele pirotehnice sunt interzise de a fi folosite în preajma caselor sau a pădurilor. Totodată, salvatorii atenționează populația să fie atentă la utilizarea focului deschis și la exploatarea surselor de încălzire. Părinții sunt rugați să-i supravegheze pe copii și să nu-i lase să se joace în locuri periculoase.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0