Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: legea pentru combaterea cenzurii Facebook, Twitter și YouTube

© Sputnik / Михаил Климентьев / Trecere la banca de fotografiiПрезидент России Владимир Путин, архивное фото
Президент России Владимир Путин, архивное фото - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Președintele Putin a semnat o lege care permite blocarea reţelelor de socializare precum Twitter, Facebook și YouTube, dacă sunt găsite vinovate pentru cenzură sau discriminare.

BUCUREŞTI, 31 dec – Sputnik. Preşedintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a semnat, pe 30 decembrie, legea pentru sancționarea reţelelor de socializare precum Twitter, Facebook și YouTube dacă sunt găsite vinovate pentru cenzură sau discriminare.

Vladimir Putin  - Sputnik Moldova
Politică
Vladimir Putin i-a trimis felicitări de Anul Nou Maiei Sandu
Potrivit documentului, rețelele sociale și platformele IT străine riscă acum să fie penalizate pentru restricționarea accesului la informații din motive legate de naționalitate, limbă și origine.

Legea prevede posibilitatea blocării, încetinirii traficului și impunerii de amenzi administrative.

Autorii textului au indicat anterior că legea ar putea fi utilizată împotriva serviciilor străine precum Twitter, Facebook și YouTube, deoarece acestea din urmă au discriminat presa rusească în 2020.

Politicile unor companii străine de Internet au fost denunțate în repetate rânduri de Rusia. Pe 27 octombrie serviciul rus de supraveghere a presei a acuzat companiile de Internet americane că cenzurează presa rusească. Potrivit acestuia, aproximativ 20 de canale de presă rusești sunt cenzurate de Google (YouTube), Facebook și Twitter.

Conturile Sputnik și RT au fost blocate

Pe 1 septembrie, Facebook a anunțat că a eliminat un grup de 13 conturi și două pagini legate de Rusia pentru „încălcarea regulilor” privind prevenirea interferențelor străine.

La sfârșitul lunii septembrie, Twitter a exclus contul RIA Novosti din rezultatele căutării. Utilizatorii de Internet care nu se abonează nu mai pot găsi pagina agenției nici în Rusia, nici în altă parte. Anterior, Twitter a blocat în mod similar conturile agenţiilor Sputnik și RT.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0