Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum a fost anul 2020 pentru Universitatea Tehnică a Moldovei

© Sputnik / OsmatescoDinu Țurcanu
Dinu Țurcanu - Sputnik Moldova
Abonare
Deși anul 2020 a fost plin de provocări pentru sistemul de educație, Universitatea Tehnică a Moldovei a reușit să facă față și să aibă parte de proiecte fructuoase.
Cum a fost anul 2020 pentru UTM

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", prorectorul UTM, Dinu Țurcanu, a remarcat faptul că anul 2020 a fost unul benefic pentru instituția universitară. Pandemia nu i-a prins nepregătiți pentru trecerea la sistemul online de studii, astfel studenții și elevii au reușit să facă față provocărilor mult mai ușor.

"Din 2016 am început să utilizăm mai intens intrumentele IT și am învățat să colaborăm online. Universitatea este dotată tehnic, avem toate condițiile de a răspunde noilor cerințe. Inițial, a fost mai complicat să trecem în totalitate în regim online, însă pe parcurs ne-a reușit acest lucru foarte bine", a menționat prorectorul.

Mai mult, în anul curent, prin atragerea unor noi parteneri, UTM a inițiat un proces de modernizare a infrastructurii instituției, îmbunătățind condițiile în aule și proiectând un design modern în holurile și blocurile de studii, iar un cămin studențesc a fost reparat integral.

Pentru 2021, UTM își propune priecte inedite. Despre planurile instituției în noul an aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0