A murit celebrul creator de modă francez Pierre Cardin - FOTO

© REUTERS / Charles PlatiauФранцузский модельер Пьер Карден рядом со своими творениями в музее Past-Present-Future в Париже, 2014 год
Французский модельер Пьер Карден рядом со своими творениями в музее Past-Present-Future в Париже, 2014 год - Sputnik Moldova
Abonare
Celebrul creator de modă Pierre Cardin a decedat marți la vârsta de 98 de ani, veste confirmată de familia sa. A murit într-un spital din Neuilly, în afara Parisului.

BUCUREŞTI, 29 dec – Sputnik. Creatorul de modă Pietro Constante Cardin s-a născut în Italia în 1924. La scurt timp, familia sa s-a mutat în Franța pentru a scăpa de regimul fascist al lui Mussolini, potrivit RT.

Cardin a câştigat faimă în anii 1960 cu modelele sale futuriste și avangardiste și de atunci a devenit unul dintre cele mai cunoscute nume în domeniul modei.

© Public DomainDesignerul de modă Pierre Cardin își pune semnătura în avion
A murit celebrul creator de modă francez Pierre Cardin - FOTO - Sputnik Moldova
Designerul de modă Pierre Cardin își pune semnătura în avion

În afară de crearea de haine pentru femei, Cardin a declanşat ceea ce revista Vogue a numit drept o „revoluție” în îmbrăcămintea pentru bărbați, creatorul de modă proiectând costume purtate de formaţia The Beatles.

Cardin s-a inspirat adesea din domeniul explorării spațiului, hainele semănând deseori cu costumele spațiale și cu uniformele din filmele SF, precum Star Trek, și a fost primul creator de modă care a vizitat NASA.

© AFP 2024 / JOEL SAGETDesignerul de modă francez Pierre Cardin la Teatrul de Evadare. 2017
A murit celebrul creator de modă francez Pierre Cardin - FOTO - Sputnik Moldova
Designerul de modă francez Pierre Cardin la Teatrul de Evadare. 2017

În anii 1980, Cardin și-a construit propriul „imperiu global” al modei, cu aproximativ 150 de produse care îi purtau numele și a ajuns cu reprezentaţiile sale de modă în oraşe din întreaga lume, de la Paris până la Moscova, Beijing și Tokyo.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0