Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Europa a început vaccinarea anti-COVID - detalii

© Sputnik / Vitali Belooussov / Accesați arhiva multimediaUn médecin prépare une seringue avec un vaccin (archive photo)
Un médecin prépare une seringue avec un vaccin (archive photo) - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În toate țările din Uniunea Europeană astăzi începe campania de vaccinare împotriva coronavirusului. În România, prima persoană a fost vaccinată.

CHIȘINĂU, 26 dec – Sputnik. Prima peroană din România, care a fost vaccinată împotriva COVID-19 este o asistentă medicală de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti, scrie presa de peste Prut.

Mihaela Anghel, membră a echipei medicale care, la data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2. Astfel a început campania de vaccinare anti-COVID în România, campanie care a demarat astăzi, duminică, 27 decembrie, în toate țările din Europa. În întreaga Europă, angajaţi din sectorul sanitar şi membri ai grupurilor de mare risc precum rezidenţii căminelor de bătrâni primesc astăzi prima doză de vaccin împotriva coronavirusului.

Illustration du coronavirus au forum russe Santé de la nation - Sputnik Moldova
Societate
Noua tulpină de Covid 19 cucerește Europa - detalii

În Cehia, de exemplu, prima persoană vaccinată a fost premierul Andrej Babis. Acesta a primit vaccinul produs de Pfizer-BioNTech, la Spitalul Militar central din Praga, cu puţin înainte ca alte spitale din capitală şi din cel de-al doilea oraş ca mărime, Brno, să înceapă distribuirea celor 9 750 de doze de vaccin pe care Cehia le-a primit deocamdată.

Primele transporturi de vaccin au ajuns sâmbătă în ţări din întreaga Uniune Europeană, unde mai multe persoane au fost deja imunizate. Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a numit lansarea „un moment emoţionat de unitate” pentru cele 450 de milioane de cetăţeni care trăiesc în cele 27 de state membre ale UE.

Totodată, precizăm că pe 21 decembrie, Comisia Europeană a acordat o autorizație de introducere pe piață condiționată pentru vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de BioNTech și Pfizer, care devine astfel primul vaccin împotriva COVID-19 autorizat în Uniunea Europeană. Potrivit Cosimiei, această autorizație se bazează pe o recomandare științifică emisă în urma unei evaluări aprofundate a siguranței, eficacității și calității vaccinului efectuate de către Agenția Europeană pentru Medicamente și este aprobată de statele membre.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0