Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cartoful: Riscul consumului în exces - detalii

CC0 / Pixabay / matthiasboeckel / Картофель фри
Картофель фри - Sputnik Moldova
Abonare
Cercetătorii americani avertizează care sunt riscurile la care sunt supuse persoanele care consumă în exces bucate din cartofi. Recomandările specialiștilor.

CHIȘINĂU, 26 dec – Sputnik. Consumul excesiv de cartofi sporește riscul hipertensiunii arteriale, informează Express, făcând trimitere la cercetările specialiștilor americani.

Astfel,  în cazul unui consum corect, leguma va îmbogăți organismul cu vitamine, minerale, fibre vegetale și antioxidanți. Medicii au stabilit rația medie sigură pentru sănătate – 200-300 de grame, de două ori pe săptămână.

Abraș Marcel  - Sputnik Moldova
Bolile cardiovasculare: Cum să ne menținem inima sănătoasă

Depășirea acestei norme, consideră cercetătorii, sporește riscul de dezvoltare a hipertensiunii. Potrivit savanților, consumul a patru sau mai multe porții de cartofi pe săptămână sporește riscurile hipertensiunii arteriale cu 11 la sută. Deocamdată nu se cunoaște legătură cauzală a acestui efect, însă experții presupun că problema este legată de cantitatea glicemică ridicată a produsului.

Totodată, oamenii de știință menționează că unul dintre cele mai bune produse împotriva hipertensiunii este sfecla fiartă sau sucul de sfeclă. Se recomandă fierberea produsului cu coajă, pentru a păstra cea mai mare parte a proprietăților benefice.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0