Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Mesajul Patriarhului Daniel cu prilejul Nașterii Domnului - Video

Abonare
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis un mesaj de felicitare cu prilejul sărbătorii Naşterii Domnului.

În Republica Moldova, pe 25 decembrie, unii creștini ortodocși prăznuiesc pe stil nou Nașterea Domnului sau Crăciunul, cum este numit în popor. Cu toate acestea, majoritatea prăznuiesc Crăciunul pe 7 ianuarie, conform calendarului bisericesc. Vă invităm să urmăriți mesajul de Crăciun al Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române.

Mesajul Patriarhului Daniel la Nașterea Domnului

Sărbătoarea Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos este taina iubirii smerite şi milostive a lui Dumnezeu, pentru ca noi să devenim asemenea Lui, prin iubire milostivă (cf. Luca 6, 36). Prin Întruparea Sa ca om, Iisus Hristos asumă viaţa omenească amestecată cu moartea, pentru a-i face pe oamenii muritori părtaşi ai vieţii Sale veșnice (cf. Ioan 3, 16).

Кафедральный собор Рождества Христова  - Sputnik Moldova
Cum vom sărbători Crăciunul: Ce spune secretarul Mitropoliei Moldovei

În contextul pandemiei prezente, umanitatea traversează o perioadă dificilă, în ceea ce priveşte sănătatea şi viaţa oamenilor. De aceea, astăzi, când mulţi oameni se află în izolare, acasă sau în spitale, noi, creştinii, trebuie să venim în ajutorul celor aflaţi în suferinţă şi în lipsuri, a familiilor sărace, a bătrânilor și persoanelor singure, descurajate, îndoliate şi îndurerate, oferindu-le un semn al iubirii milostive a lui Hristos faţă de ei, un cuvânt bun şi o faptă bună.

Astfel, Sărbătoarea Naşterii Domnului devine un prilej de întărire a comuniunii, de întrajutorare și de fapte de milostenie, care sunt roade ale dreptei credințe, mărturii concrete ale iubirii noastre smerite față de Dumnezeu și faţă de oameni.

Cu prilejul Sfintelor Sărbători ale Nașterii Domnului, Anului Nou 2021 și Botezului Domnului, vă adresăm doriri de sănătate și pace, bucurie și mult ajutor de la Dumnezeu în activitatea pastorală, dimpreună cu salutarea tradițională: „La mulți ani!”, se arată în mesajul Patriarhului Bisericii Ortodoxe Românel,Daniel, potrivit basilica.ro.

În Republica Moldova, Parlamentul a declarat în anul 2013 ziua de 25 decembrie drept zi de sărbătoare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0