Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ion Chicu: Felicitări în ajunul Nașterii Domnului pe nou

Abonare
Ion Chicu le-a adresat cetățenilor un mesaj de felicitare în ajunul sărbătorii Nașterii Domnului pe stil nou. Totodată, oficialul îi îndeamnă pe oameni să țănă cont de pericolul pandemiei cu COVID-19 și pe durata sărăbătorilor de iarnă. 

CHIȘINĂU, 24 dec - Sputnik. Premierul Ion Chicu le-a adresat astăzi „sincere felicitări tuturor celor care împărtășesc în aceste zile bucuria Nașterii Domnului”.

Premierul Ion Chicu - Sputnik Moldova
Politică
Premierul Ion Chicu a anunțat demisia guvernului său

„Anul 2020 ne-a marcat vizibil pe fiecare dintre noi, astfel, că vom celebra sărbătorile în preajma celor dragi, aducând recunoștință familiei. Vă îndemn să nu uitați de riscurile care persistă și vă rog să sărbătoriți în siguranță!”, spune Ion Chicu în mesajul său de felicitare adresat în ajunul sărbătorii Nașterii Domnului Iisus Hristos, marcată pe 25 decembrie conform calendarului bisericesc de stil nou (gregorian).

Oficialul menționează că „această sărbătoare trezește în inimile noastre amintirile dragi din copilărie și speranța pentru un an nou mai bun”.

„Știm cu toții că perioada sărbătorilor de iarnă este una deosebită, întrucât totul în jurul nostru aspiră și ne inspiră pentru a fi solidari, a împărți daruri, zâmbete și bunăvoință, a transmite pace și înțelepciune, liniște și urări de sănătate. Este sărbătoarea care ne face să credem în minuni și ele să se întâmple în viața noastră”, adaugă Ion Chicu.

„Fie ca Sărbătoarea Nașterii Domnului să ne aducă un nou început, unul mai generos, cu sănătate, bunăstare și liniște sufletească. Fie ca spiritul sărbătorilor de iarnă să ne dea putere tuturor de a fi mai buni în fiecare zi. Să aveți un Crăciun Fericit! La Mulți Ani, stimați concetățeni!”, le urează moldovenilor Ion Chicu.

Pe stil vechi, inclusiv în Biserica Ortodoxă din Moldova, Crăciunul este sărbătorit pe 7 ianuarie. Totuși, mulți moldoveni sărbătoresc Nașterea Domnului și pe stil nou. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0