Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ultima oră: Fermierii bat în retragere? Drumul din centrul Capitalei, deblocat

© Sputnik / Mihai CarausProtest agricultori, 18 decembrie 2020
Protest agricultori, 18 decembrie 2020 - Sputnik Moldova
Abonare
Tractoarele din fața Parlamentului și a Președinției, cu care fermierii au blocat circulația pe principala arteră din Capitală, au bătut în retragere, deblocând circulația rutieră.

CHIȘINĂU, 24 dec - Sputnik. Zis și făcut: așa cum a declarat anterior unul dintre liderii agricultorilor, Ion Plămădeală, circulația pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt a fost reluată. Potrivit fermierului, aceasta a fost o acțiune spontană și neplanificată de către fermierii protestatari.

Pe lângă solicitările de bază, protestatarii au cerut o întâlnire cu președintele nou-ales al Moldovei, Maia Sandu, dar și cu președintele român Klaus Iohannis, a cărui vizită la Chișinău ar urma să aibă loc până la sfârșitul acestui an.

Agricultorii blochează circulația pe principala arteră a Capitalei - Sputnik Moldova
Societate
Ambuteiaj în centrul Capitalei: Agricultorii au blocat circulația pe artera principală

De joi până mai apoi?

Fermierii precizează că nu-și vor retrage tehnica agricolă din centrul Capitalei. La începutul săptămânii viitoare, ei urmează să discută cu conducerea țării. Abia după asta fermierii vor decide dacă pleacă sau mai rămân cu tractoarele în Piața Marii Adunări Naționale și în fața Parlamentului. Asta deși miercuri ei au anunțat că renunță la proteste.

Miercuri, același Ion Plămădeală a declarat pentru Sputnik Moldova că joi fermierii vor face o totalizare a acțiunilor de protest, dar și pentru a le aminti autorităților că nu toate cerințele fermierilor au fost îndeplinite. După care ar urma să plece acasă cu tot cu tractoare. Iată însă că de miercuri până  joi ei și-au schimbat decizia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0