Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine este premierul demisionar Ion Chicu

© Sputnik / Rodion ProcaIon Chicu Ион Кику
Ion Chicu Ион Кику - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Premierul demisionar Ion Chicu are o vastă experiență în finanțe publice. A activat în structuri guvernamentale cu mult înainte să devină premier și a fost și consilier al președintelui Igor Dodon.

Ion Chicu a absolvit Academia de Studii Economice a Moldovei, Facultatea “Management”.

Înainte de a fi numit consilier al președintelui Republicii Moldova, Ion Chicu a activat în calitate de ministru al Finanțelor în Guvernul Filip.

Premierul Ion Chicu - Sputnik Moldova
Politică
Premierul Ion Chicu a anunțat demisia guvernului său

Până a fi numit în funcție la Ministerul Finanțelor a deținut funcția de președinte al Consiliului de Dezvoltare Strategică al USMF “Nicolae Testemiţanu”, a fost consultant Managementul Finanțelor Publice în diferite proiecte.

În perioada aprilie 2008 – septembrie 2009, a deținut funcția de consilier principal de stat al prim-ministrului Republicii Moldova pe domeniile economic si relații externe.

În perioada guvernării comuniste, în anii 2006-2008, a fost viceministru al finanțelor al Republicii Moldova. Anterior a fost membru al Consiliului de Administrație al Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei.

În 2005 a deținut funcția de director al Direcției Generale Reforme structurale a Ministerului Economiei și Comerțului al Republicii Moldova.

A urmat stagii profesionale în Belgia, Olanda, SUA, Polonia, Slovenia, Austria.

Ion Chicu s-a născut pe 28 februarie 1972 în satul Pîrjolteni, raionul Călărași. Este căsătorit și are trei copii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0