Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce moștenire îi lasă Ion Chicu Maiei Sandu

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPremierul Ion Chicu
Premierul Ion Chicu - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul discuției pe care a avut-o cu Maia Sandu, premierul Ion Chicu i-a prezentat noului președinte al Republicii Moldova informații cu privire la situația din țară.

CHIȘINĂU, 24 dec - Sputnik. "În cadrul discuției am oferit șefului statului informațiile principale referitoare la cele mai importante aspecte ale funcționării statului, inclusiv situația bugetar-fiscală, pandemia, securitatea statului, aspect legate de reintegrarea țării, relațiile cu partenerii de dezvoltare, etc.", a scris Chicu pe Facebook.

Premierul Ion Chicu a avut o întâlnire cu ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan - Sputnik Moldova
Politică
Ion Chicu s-a întâlnit cu Maia Sandu: Disponibilitatea de a acorda suport

"L-am informat pe președintele țării despre faptul că Bugetul Public Național, la sfârșit de an, va fi executat la venituri cu un surplus de circa 1,2 miliarde de lei față de planul stabilit pentru 2020 (în principal, din contul surplusului la Bugetul de Stat). Deficitul bugetar va fi semnificativ mai mic decât cel planificat - circa 5,5%  din PIB (planificat 8%). Până la sfârșitul anului nici o dispoziție de plată prezentată în Trezoreria de Stat nu va rămâne nefinanțată. Pe conturile Bugetului de Stat va rămâne un sold de circa 2,5 miliarde de lei, mijloace suficiente pentru finanțarea cheltuielilor bugetare (salarii, pensii, etc) pe parcursul lunii ianuarie", a scris premierul Ion Chicu.

Referindu-se la domeniul medical, el a spus că instituțiile medicale din țară sunt aprovizionate cu medicamente, echipamente medicale, materiale de protecție și alte consumabile, necesare pentru tratamentul persoanelor infectate cu COVID19.

Tot așa și în domeniul furnizării gazelor naturale. Contractul pentru aprovizionarea cu gaze naturale a Republicii Moldova în anul 2021 va fi extins în următoarele zile, iar prețul orientativ în primul trimestru 2021 va fi de circa 120-122 de dolari pentru o mie de metri cubi, a spus premierul.

În final Chicu a anunțat că, pe parcursul următoarelor zile, instituțiile guvernamentale vor oferi Președinției și alte informații solicitate de doamna Maia Sandu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0