Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov a comentat noile sancțiuni ale SUA împotriva Rusiei

© Sputnik / Владимир Песня / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, comentând noile sancțiuni ale SUA împotriva companiilor rusești, a declarat că acțiunile Washingtonului sunt o încercare de slăbire a concurenților.

BUCUREȘTI, 23 dec - Sputnik. Moscova va răspunde noilor sancțiuni ale SUA și va trage concluzii cu privire la întreaga gamă de relații cu Washingtonul, a declarat ministrul rus de externe Sergei Lavrov într-o conferință de presă în urma discuțiilor cu vicepremierul și ministrul de externe al Qatarului, Mohammed bin Abderrahman al-Thani.

Noi sancțiuni impuse de SUA: Cum a reacționat Rusia - Sputnik Moldova
Video
Noi sancțiuni impuse de SUA: Cum a reacționat Rusia

Anterior, Departamentul de Comerț al SUA a publicat o listă de 103 companii din Rusia și China asociate cu forțele armate, acestea urmând să fie supuse restricțiilor la export. Lista include Ministerul Apărării al Federației Ruse, întreprinderile mari din aviație, spațiu și alte industrii.

"În ceea ce privește chestiunea noilor sancțiuni americane care au fost introduse împotriva persoanelor și companiilor rusești și chineze, acest lucru nu este surprinzător pentru noi: Statele Unite au demarat o politică ostilă față de țara noastră. Și, desigur, răspunsul va urma - și nu numai în ceea ce privește oglindirea sau simetria, dar vom trage concluzii suplimentare care se vor aplica întregii game de relații ruso-americane", a spus Lavrov.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, comentând noile sancțiuni ale SUA împotriva companiilor rusești, a declarat că acțiunile Washingtonului sunt o încercare de slăbire a concurenților.

"Aceste acțiuni ale Washingtonului reflectă linia strategică, s-ar putea spune, a Statelor Unite de a încerca să slăbească concurenții de pe piețele mondiale pentru a introduce metode de concurență fără scrupule, încălcând grav normele Organizației Mondiale a Comerțului", a declarat Lavrov într-o conferință de presă.

„O altă desconsiderare flagrantă a dreptului internațional subliniază încă o dată că Statele Unite își vor promova propriile reguli, care sunt impuse tuturor celorlalți, ei trebuie să înțeleagă că, în cele din urmă, se poate da înapoi împotriva oricărei țări de pe planetă", a adăugat el.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0