Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Greceanîi: Parlamentul nu va mai examina moțiunea de cenzură

© Sputnik / Miroslav RotariZinaida Greceanîi
Zinaida Greceanîi - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Legislativului, Zinaida Greceanîi, a anunțat că astăzi nu va mai avea loc ședința extraordinară a Parlamentului la care urma să fie examinată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chiucu.

CHIȘINĂU, 23 dec - Sputnik. Zinaida Greceanîi a anunțat că ședința extraordinară a parlamentului, convocată pentru miercuri, pentru examinarea moțiunii de cenzură depusă de către unii deputați împotriva Guvernului Chicu nu va mai avea loc. Și asta pentru că deja premierul Ion Chicu a declarat că pe parcursul zilei își va anunțat demisia, care, în consecință va duce la demiterea Guvernului și la declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

Premierul Ion Chicu - Sputnik Moldova
Politică
Premierul Ion Chicu a anunțat demisia guvernului său
Zinaida Greceanîi a spus că aceasta este o decizie asumată de către Guvernul Republicii Moldova, de către domnul prim-ministru, pe care ea o consideră foarte corectă, pentru a declanșa alegerile parlamentare anticipate.

"Vreau să anunț toată lumea, și pe deputații din Parlament, că ședința preconizată pentru astăzi la ora 15:00 mi va avea loc dat fiind că subiectul este epuizat", a declarat președintele Legislativului.  

Ea a amintit că joi va avea loc ședința de inaugurare a noului președinte ales al Republicii Moldova, a doamnei Maia Sandu, cum a fost preconizat, la ora 11:00 și ședința comună a Parlamentului și a Curții Constituționale a Republicii Moldova.

Zinaida Greceanîi a fpcut această declarație în cadrul briefingului comun ținut în dimineața zilei împreună cu premierul Ion Chicu și cu președintele în exercițiu Igor Dodon.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0