Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Anastasia Nichita și Victor Sterpu au fost aleși sportivii anului 2020

© Photo : Miroslav RotariMinisterul Educației, Culturii și Cercetării a premiat cei mai buni sportivi ai anului 2020
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a premiat cei mai buni sportivi ai anului 2020 - Sputnik Moldova
Abonare
Luptătoarea Anastasia Nichita și judocanul Victor Sterpu au fost declarați cei mai buni sportivi ai anului 2020. Aprecierea a fost făcută de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Din cauza pandemiei de coronavirus, gala laureaților nu a fost organizată.

CHIȘINĂU, 23 dec – Sputnik, Ștefan Ursu. Ceremonia de decernare a avut loc la Președinție. Anastasia Nichita a intrat în posesia acestui premiu pentru al doilea an consecutiv. În 2020 ea a devenit campioană europeană și a cucerit medalia de aur la Cupa Mondială. ”Dacă să uităm de pandemie cu siguranță este cel mai bun an din cariera mea.

Anastasia NICHITA - Sputnik Moldova
Sport
Anastasia Nichita: ”Dacă să uităm de pandemie, este cel mai bun an din cariera mea”
Deoarece am reușit să cuceresc aurul și la Europenele de la Roma. Mă bucur că am urcat pe prima treaptă a podiumului de premiere și la Cupa Mondială de la Belgrad. Este un rezultat bun pentru mine. Sper în continuare să bucur Republica Moldova cu rezultate frumoase”, a declarat luptătoarea de 21 de ani.

Și pentru Victor Stepru acest an a fost cel mai reușit din carieră. Judocanul de 21 de ani a urcat pe prima treaptă a podiumului de premiere atât la Campionatul European de seniori, cât și la Europenele Under 23. ”Pentru mine înseamnă o apreciere, dar nu înseamnă așa de mult. Pentru mine va însemna ceva mai mult, dacă voi urca pe podium la Jocurile Olimpice. Anul acesta mi-a adus o bucurie. Prin această nominalizare, am demonstrat că pot ceva mai mult”, a menţionat judocanul Victor Sterpu.

Luptătoarea Irina Rîngaci a fost recunoscută drept ”revelaţia anului”. La ultima Cupa Mondială sportiva de 19 ani și-a adjudecat medalia de argint. Cei mai buni antrenori au fost aleși Tudor Cîrlan și Valeriu Duminică.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0