Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Foto - Cum îl vom ține minte pe Igor Dodon în funcția de președinte

Abonare
Priviți în galeria fotografică Sputnik Moldova imaginile care redau unele dintre cele mai importante evenimente ale celor patru ani e mandat ai președintelui Igor Dodon.

Mandatul de patru ani al președintelui Igor Dodon a ajuns la final și acest lucru este un bun prilej pentru a ne aminti de cele mai importante, cele mai expresive evenimente care au fost surprinse de obiectivul camerei de luat vederi.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Video - Ultimul briefing de presă al lui Igor Dodon în calitate de șef al statului
Igor Dodon a fost cel de-al doilea președinte care a fost ales în funcție prin votul general și direct al alegătorilor. Primul a fost Petru Lucinschi. În perioada 2001-2012, președintele a fost ales de către Parlament.

Dar în 2016 Curtea Constituțională a anulat amendamentele la Legea Supremă afetuate de parlament în 2000. În felul acesta Republica Moldova a revenit la alegerile generale ale președintelui țării.

În alegerile prezidențiale din 2016 învins Igor Dodon, care a obținut cele mai multe voturi la turul doi, devansând-o pe Maia Sandu. În 2020 cei doi s-au confruntat din nou în turul doi de scrutin, doar că de data aceasta a învins Maia Sandu.

Igor Dodon s-a născut în data de 18 februarie 1974, în satul Sadova din raionul Călărași. Este însurat și are trei copii: Bogdan, Vlad și Nicolae. Soția, Galina Dodon, a condus un fond de binefacere în timpul mandatului de președinte al soțului său.

În timpul celor patru ani, în mai multe rânduri, Igor Dodon a participat la emisiunile studioului radio Sputnik Moldova.     

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariTurul doi al alegerilor prezidențiale din 2016. Președintele Igor Dodon a devenit președinte al Republicii Moldova în data de 23 decembrie 2016 și s-a aflat în această funcție timp de patru ani.
Выборы президента 2016 второй тур - Sputnik Moldova
1/27
Turul doi al alegerilor prezidențiale din 2016. Președintele Igor Dodon a devenit președinte al Republicii Moldova în data de 23 decembrie 2016 și s-a aflat în această funcție timp de patru ani.
© Sputnik / Miroslav RotariIgor Dodon este al doilea președinte al Republicii Moldova, după Petru Lucinschi, care a fost ales în cadrul votului general al alegătorilor, nu de către Parlament. În perioada 2001-2012, președintele a fost ales de către Parlament.
Выборы президента 2016 второй тур - Sputnik Moldova
2/27
Igor Dodon este al doilea președinte al Republicii Moldova, după Petru Lucinschi, care a fost ales în cadrul votului general al alegătorilor, nu de către Parlament. În perioada 2001-2012, președintele a fost ales de către Parlament.
© Sputnik / Miroslav RotariInaugurarea în funcția de președinte a lui Igor Dodon, Palatul Republicii, anul 2016
инаугурация пятого президента Молдовы - Sputnik Moldova
3/27
Inaugurarea în funcția de președinte a lui Igor Dodon, Palatul Republicii, anul 2016
© Sputnik / Miroslav RotariIgor Dodon depune jurământul în calitate de președinte al Republicii Moldova
Игорь Додон  - Sputnik Moldova
4/27
Igor Dodon depune jurământul în calitate de președinte al Republicii Moldova
© Sputnik / Дмитрий ОсматескоIgor Dodon îi decernează lui Filip Kirkorov titlu de Artist al Poporului al Republicii Moldova.
Присуждение Киркорову звания Народного артиста Молдовы - Sputnik Moldova
5/27
Igor Dodon îi decernează lui Filip Kirkorov titlu de Artist al Poporului al Republicii Moldova.
© Photo : Фотохост-агентство / Accesați arhiva multimediaCu Vladimir Putin, Ămomali Rahmon, Alexandr Lukașenko și Aslan Bjania. Rusia marchează 75 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei (1941-1945).
Президент РФ В. Путин на церемонии возложения цветов к Могиле Неизвестного солдата - Sputnik Moldova
6/27
Cu Vladimir Putin, Ămomali Rahmon, Alexandr Lukașenko și Aslan Bjania. Rusia marchează 75 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei (1941-1945).
© Sputnik / Miroslav RotariPreședintele Republicii Moldova, Igor Dodon, depune flori în memoria eroilor căzuți în luptele pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova din 1992
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, depune flori în memoria eroilor căzuți în luptele pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova din 1992 - Sputnik Moldova
7/27
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, depune flori în memoria eroilor căzuți în luptele pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova din 1992
© Sputnik / ASATUR YESAYANTSDelegația Republicii Moldova a ajuns la Erevan pentru a participa la forumul Uniunii Economice Eurasiatice.
Прибытия делегаций участников ЕАЭС в Ереван - Sputnik Moldova
8/27
Delegația Republicii Moldova a ajuns la Erevan pentru a participa la forumul Uniunii Economice Eurasiatice.
© Photo : Facebook / Dodon Igor Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și cel al Turciei, Tayyp Recep Erdogan.
Президент Молдовы Игорь Додон и лидер Турции Реджеп Тайип Эрдоган - Sputnik Moldova
9/27
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și cel al Turciei, Tayyp Recep Erdogan.
© Photo : Facebook / Dodon IgorIgor Dodon, la tragerile la țintă în timpul aplicațiilor militare "Cetatea de nord 2019".
Игорь Додон проинспектировал завершающий этап тактических учений с боевыми стрельбами Северная крепость-2019 - Sputnik Moldova
10/27
Igor Dodon, la tragerile la țintă în timpul aplicațiilor militare "Cetatea de nord 2019".
© Photo : Președinția Republicii MoldovaПрезидент РМ Игорь Додон и приднестровский лидер Вадим Красносельский.
Igor Dodon şi Vadim Krasnoselski - Sputnik Moldova
11/27
Президент РМ Игорь Додон и приднестровский лидер Вадим Красносельский.
© Photo : Facebook / Igor DodonIgor Dodon cu Președintele SUA, Donald Trump, și primele doamne ale celor două țări
Igor Dodon cu Președintele SUA, Donald Trump, și primele doamne ale celor două țări - Sputnik Moldova
12/27
Igor Dodon cu Președintele SUA, Donald Trump, și primele doamne ale celor două țări
© Photo : Facebook / Igor DodonIgor Dodon şi Klaus Iohannis
Igor Dodon şi Klaus Iohannis - Sputnik Moldova
13/27
Igor Dodon şi Klaus Iohannis
© Photo : Facebook / Dodon IgorJohn Bolton și Igor Dodon.
Игорь Додон и Джон Болтон - Sputnik Moldova
14/27
John Bolton și Igor Dodon.
© Sputnik / Miroslav RotariCei mai buni 100 de absolvenți ai promoției 2019, premiați de Igor Dodon
Cei mai buni 100 de absolvenți ai promoției 2019, premiați de Igor Dodon - Sputnik Moldova
15/27
Cei mai buni 100 de absolvenți ai promoției 2019, premiați de Igor Dodon
© Sputnik / Miroslav RotariPreședintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și reprezentantul special al președintelui rus privind dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Moldova, Dmitri Kozak.
Президент Молдовы Игорь Додон и спецпредставитель президента России по развитию торгово-экономических отношений с Молдовой Дмитрий Козак - Sputnik Moldova
16/27
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și reprezentantul special al președintelui rus privind dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Moldova, Dmitri Kozak.
© Photo : Facebook / Dodon IgorPreședintele Federației Ruse, Vladimir Putin, și președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în timpul întrevederii arondată summit-ului Consiliului Economic Suprem al Uniunii Economice Eurasiatice și șefii de stat invitați la Palatul Independenței din orașul Nur-Sultan
Президент РФ Владимир Путин и президент Молдавии Игорь Додон (справа) во время встречи в рамках саммита Высшего Евразийского экономического совета и глав приглашенных государств во Дворце независимости в Нур-Султане - Sputnik Moldova
17/27
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, și președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în timpul întrevederii arondată summit-ului Consiliului Economic Suprem al Uniunii Economice Eurasiatice și șefii de stat invitați la Palatul Independenței din orașul Nur-Sultan
© Sputnik / Miroslav RotariPreședintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, care se află într-o vizită la Chișinău.
Президент Молдовы Игорь Додон и Президент Беларуси Александр Лукашенко - Sputnik Moldova
18/27
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, care se află într-o vizită la Chișinău.
© Photo : Facebook / Dodon IgorPreședintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în timpul Sărbătorilor Pascale.
Президент Игорь Додон поздравил жителей Молдовы со светлым праздником Пасхи - Sputnik Moldova
19/27
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în timpul Sărbătorilor Pascale.
© Sputnik / Miroslav RotariPreședintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, la Institutul de Fitotehnie Porumbeni.
Игорь Додон и Александр Лукашенко посещают Институт фитосанитарных исследований в Порумбенах - Sputnik Moldova
20/27
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, la Institutul de Fitotehnie Porumbeni.
© Sputnik / Дмитрий Астахов / Accesați arhiva multimedia21 iulie 2019: șeful Guvernului Federației Ruse, Dmitri Medvedev, și președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în timpul unei întâlniri la Minsk.
Дмитрий Медведев и Игорь Додон - Sputnik Moldova
21/27
21 iulie 2019: șeful Guvernului Federației Ruse, Dmitri Medvedev, și președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în timpul unei întâlniri la Minsk.
© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimedia29 mai 2019: în timpul realizării unei fotografii de grup cu șefii delegațiilor țărilor membre ale Consiliului Economic Suprem al Uniunii Economice Eurasiatice și șefii de stat invitați la Palatul Independenței din orașul Nur-Sultan.
Игорь Додон принимает участие в заседании Высшего Евразийского экономического совета - Sputnik Moldova
22/27
29 mai 2019: în timpul realizării unei fotografii de grup cu șefii delegațiilor țărilor membre ale Consiliului Economic Suprem al Uniunii Economice Eurasiatice și șefii de stat invitați la Palatul Independenței din orașul Nur-Sultan.
© SputnikIgor Dodon și patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, Kiril
Игорь Додон и Патриарх Кирилл - Sputnik Moldova
23/27
Igor Dodon și patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, Kiril
© Photo : Preşedinţia Republicii MoldovaIgor Dodon, vizită în Japonia
Игорь Додон совершил визит в город Томи, Япония - Sputnik Moldova
24/27
Igor Dodon, vizită în Japonia
© Photo : Preşedinţia Republicii MoldovaIgor Dodon și interpretul rus Filip Kirkorov, la inaugurarea celei de-a V-a ediții a Festivalului Mierii și Căpșunilor
Игорь Додон вместе с Филиппом Киркоровым открыли V Фестиваль клубники и меда - Sputnik Moldova
25/27
Igor Dodon și interpretul rus Filip Kirkorov, la inaugurarea celei de-a V-a ediții a Festivalului Mierii și Căpșunilor
© Sputnik / Дмитрий Астахов / Accesați arhiva multimedia9 mai 2017: Igor Dodon cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, și premierul rus, Dmitri Medvedev, la ceremonia de depunere a florilor la Mormântul Soldatului Necunoscut în grădina Alexandrovsk.
Президент РФ В. Путин и премьер-министр РФ Д. Медведев на церемонии возложения цветов к Могиле Неизвестного солдата - Sputnik Moldova
26/27
9 mai 2017: Igor Dodon cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, și premierul rus, Dmitri Medvedev, la ceremonia de depunere a florilor la Mormântul Soldatului Necunoscut în grădina Alexandrovsk.
© Photo : Facebook / Dodon IgorPreședintele Igor Dodon, în vacanță la Nistru
Игорь Додон  - Sputnik Moldova
27/27
Președintele Igor Dodon, în vacanță la Nistru
Fluxul de știri
0