Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Protestul fermierilor: Care este situația acum la vama Leușeni

© Sputnik / Mihai CarausПротест аграриев в Кишиневе
Протест аграриев в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
Fermierii moldoveni continuă să protesteze cerând subvenții de trei mii de lei pentru un hectar compromis de secetă. Ei aceștia au blocat marți o porțiune de drum de la Vama Leușeni. Iată care este situația la această oră la hotarul țării.

CHIȘINĂU, 22 dec - Sputnik. Astăzi fermierii moldoveni au protestat atât în centrul Capitalei, cât și la Vama Leușeni. Un grup de agricultori au blocat parțial șoseaua și au declarat că vor permite doar microbuzelor să circule.

”Camioanele nu vor fi lăsate să iasă din țară. Dacă vor încerca să treacă, vom bloca tot drumul”, a declarat unul dintre demonstranți.

Care este situația la această oră la Vama Leușeni

Solicitat de Sputnik Moldova, fermierul Ion Plămădeală ne-a declarat că la această oră drumul este deblocat, însă fermierii nu vor pleca de acolo.

”La această oră, drumul nu este blocat. Nu vor pleca de acolo, toată tehnica agricol se află pe acostament”, a declarat Plămădeală.

În seara zilei de marți, un grup de fermieri s-au îndreptat în coloană cu tehnica agricolă spre punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița. Agricultorii vor protesta și în această locație împotriva politicii fiscale și vamale pentru anul 2021.

Precizăm că, până în acest moment, fermierii au reușit să convingă autoritățile să păstreze TVA-ul în agricultură la nivelul de 8%, așa cum este în anul 2020.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0