Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Guvernul s-a întrunit în ședință: Ce urgențe are Chicu

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPremierul Ion Chicu a avut o întâlnire cu ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan
Premierul Ion Chicu a avut o întâlnire cu ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul Republicii Moldova s-a întrunit într-o ședință despre care au anunțat cu doar 45 de minute de începere. Ce urgențe au miniștrii.

CHIȘINĂU, 22 dec - Sputnik. Guvernul Republicii Moldova s-a întrunit în ședință marți, 22 decembrie, deși, tradițional, ședințele Executivului se desfășoară în zilele de miercuri la ora 15:00. 

„Mâine pentru această oră este planificată ședința Parlamentului în cadrul căreia va fi dezbătută moțiunea de cenzură. Nu vom putea desfășura ședința în ziua și la ora tradițională. Având multe proiecte adunate în cancelarie propun să le examinăm astăzi și pe măsura posibilității să le aprobăm”, a declarat Chicu în debutul ședinței. 

Cum protestatarii  au arat în parcul catedralei mitropolitane  - Sputnik Moldova
Video
Cum protestatarii au arat în parcul catedralei mitropolitane

Premierul Chicu prezidează ședința de Guvern, ceea ce înseamnă că a ieșit din autoizolare și s-a tratat de COVID-19. Serviciul de presă al Executivului nu a oferit deocamdată nicio informație la acest capitol. 

Amintim, Parlamentul se va întruni într-o sesiune extraordinară cu două ședințe speciale. În cadrul ședinței de mâine va fi dezbătută moțiunea de cenzură depusă împotriva Guvernului Chicu. Moțiunea a fost înaintată în data de 16 decembrie, deputații PAS, PPDA și PDM. Aceasta a fost semnată de 34 de deputați. Celei trei partide de opoziție au cerut demisia Guvernului pe motiv că Executivul nu face față provocărilor zilei: pandemia de coronavirus și criza economică.

Ulterior, președintele în exercițiu Igor Dodon declara că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu nu are nicio șansă să fie votată și va cădea. Astăzi și agricultorii care au protestat în Piața Marii Adunări Naționale au cerut demisia premerului și a înregului Cabinet de Miniștri. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0