Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Am putea rămâne fără Guvern - iată ce spune Chicu

© Photo : Miroslav RotariИон Кику
Ион Кику  - Sputnik Moldova
Abonare
Astăzi s-a desfășurat ședința Cabinetului de Miniștri, în cadrul căreia au fost examinate mai multe proiecte importante. La final, Ion Chicu a declarat că s-ar putea ca aceasta să fie ultima reuniune a Executivului în acest format.

CHIȘINĂU, 22 dec - Sputnik. Premierul Ion Chicu a declarat că mâine intenționează să poarte discuții cu președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi, cu șeful statului Igor Dodon și a solicitat și un dialog cu președintele ales Maia Sandu pentru a vorbi despre posibilitatea dizolvării actualului Parlament.

El a lăsat să se înțeleagă că mâine ar putea să cadă Guvernul, doar că nu a explicat în ce mod se va întâmpla acest lucru - prin moțiune de cenzură sau prin demisie.

„Stimați colegi, este mare probabilitatea că aceasta este ultima ședință de Guvern în această componență. Vorbesc asta și luând în considerare evenimentul de mâine - moțiunea de cenzură în Parlament, dar este vorba și despre obiectivul agreat de a dizolva Parlamentul actual al Republicii Moldova, care este un Parlament care nu reprezintă poporul Republicii Moldova. Este posibil ca acest Parlament să rămână în istorie acoperit de file și nimeni să nu își mai poată aminti de el”, a declarat Ion Chicu. 

Ion Chicu a declarat că după discuțiile de mâine cu principalele persoane în stat va face declarații. „Trebuie să avem o viziune clară cum declanșăm anticipatele și cum dizolvăm Parlamentul”, a precizat Chicu.

Amintim că în ședința de astăzi a Guvernului au fost aprobate mai multe hotărâri care reprezintă cadrul normativ secundar pentru executarea legii bugetului și a politicii bugetar-fiscale pentru anul 2021.    

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0