Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Agricultorii au deblocat circulația: Protestul s-a încheiat

© Sputnik / Mihai CarausПротест аграриев в Кишиневе
Протест аграриев в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
Circulația rutieră pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt a fost reluată, iar protestul agricultorilor s-a încheiat.

CHIȘINĂU, 22 dec - Sputnik. După ce mai multe minute în șir au blocat circulația pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul străzilor Pușkin și Bănulescu Bodoni, agricultorii au decis să retragă tractoarele care blocau circulația. În acest moment se circulă fără probleme, iar polițiștii asigură în continuare ordinea publică.

Протест аграриев в Кишиневе 22 декабря 2020 года - Sputnik Moldova
Politică
Agricultorii blochează circulația pe principala arteră a Capitalei - video

Totodată, fermierii din raionul Hâncești, care au organizat astăzi o acțiune de protest la vama Leușeni, au anunțat că vor bloca vama și vor permite trecerea doar pentru transportatorii de pasageri. 

În susținerea colegilor lor de la Hâncești, protestatarii din Chișinău au blocat circulația pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Mai mult, un tractor a tras o brazdă pe gazonul din fața Catedralei mitropolitane "Nașterea Domnului" și a spus că îl așteaptă pe ministrul Agriculturii ca să vadă dacă e bună arătura.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul Chișinăului, Ion Ceban, a menționat că „nu este corect să distrugem obiectivele comune. Asta ar însemna că nu ne pasă de munca altor oameni”. 

Contactată de Sputnik Moldova, consilierul în comunicare la Ministerul Afacerilor Interne, Alina Zbancă, ne-a spus că agricultorii nu au avut dreptul să blocheze drumul și că vor fi sancționați. Totodată, oamenii legii vor acționa pentru ai înlătura de pe principala arteră a orașului. Protestatarii au încheiat acțiunea de astăzi, dar au anunțat că vor reveni joi, 24 decembrie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0