Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Alte două legi, contestate la Curtea Constituțională

© Sputnik / Mihai CarausКонституционный суд
Конституционный суд - Sputnik Moldova
Abonare
Alte sesizări de contestare a unor legi votate săptămâna trecută în Parlament au fost depuse la Curtea Constituțională.

CHIȘINĂU, 21 dec – Sputnik. Deputații Platformei Demnitate și Adevăr a depus două sesizări la Curtea Constituțională prin care au contestat legea cu privire la limbile vorbite pe teritoriul Republicii Moldova și legea privind activitatea farmaceutică.

„Mimând proceduri parlamentare, nu se face altceva decât să compromită Parlamentul. Toți cei care astăzi obligă opoziția să lupte pentru fiecare cuvânt din legile lor votate noaptea, vor să reinstaureze din nou dictatura mafiei și a oligarhiei. Republica Moldova se află iarăși la un pas al prăpastiei”, a declarat Andrei Năstase într-un briefing de presă.

Конституционный суд - Sputnik Moldova
Politică
PAS a depus o nouă sesizare la Curtea Constituțională

Totodată, deputatul Liviu Vovc a menționat că, prin deschiderea farmaciilor mobile, se încalcă regulile de păstrare conformă a medicamentelor și sunt promovate medicamentele contrafăcute, plasate ilegal pe piața Republicii Moldova. Deputatul spune că a depus la CC sesizarea privind anularea acestei legi, deoarece încalcă mai multe articole din Constituție. Vovc s-a referit și la un alt proiect votat de Parlament care, potrivit lui, acesta prevede majorarea prețurilor la medicamente și dispariția celor ieftine de pe piață.

Ce ține de legea cu privire la limbile vorbite, deputatul Dinu Plângău a precizat că modificarea acesteia discriminează minoritățile naționale, descurajează populația să studieze limba de stat, contravine Constituției, iar implementarea acesteia este imposibilă nefiind alocate resurse din buget.

Amintim, astăzi și deputatul fracțiunii PAS în Parlamentul Republicii Moldova, Sergiu Litvinenco a depus o nouă sesizare la Curtea Constituțională. De această dată este vorba de Legea privind modificarea unor acte normative în care a fost incluse prevederi ce țin și de modificarea Codului de Procedură Penală.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0