Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Proteste contra restricții COVID-19 - marșul tăcerii la Berlin

Abonare
Sute de oameni au ieșit pe străzile Berlinului la protestele anti-restricții desfășurate duminică în toată Germania.

Sute de oameni au ieșit pe străzile Berlinului într-unul dintre protestele anti-restricții desfășurate duminică în toată Germania, în urma unor măsuri mai stricte introduse de guvern weekendul trecut. Pe unul din drapelele arborate la protest scria „Trebuie să vorbim”. La protest, inițial, și-au anunșat participarea circa 2000 de persoane.

Pentru ca acesta să fie aprobat, protestatarii au fost obligați să mențină distanța socială și, de asemenea, a trebuit să poarte măști. Oamenii legii au înregistrat datele personale ale mai multor persoane înainte de începerea mitingului, deoarece nu respectaseră cerințele de protecție sau prezentaseră certificate medicale falsificate.

Cancelarul german Angela Merkel a anunțat o extindere a restricțiilor și mai dure pe 13 decembrie, inclusiv închiderea magazinelor neesențiale, a școlilor și saloanelor de înfrumusețare care vor rămâne în vigoare până cel puțin pe 10 ianuarie, pentru a împiedica răspândirea coronavirusului.

Potrivit Institutului Robert Koch (RKI), au existat 87.077 de cazuri confirmate raportate la Berlin de la începutul pandemiei. Numărul deceselor persoanelor cu COVID-19 în Berlin a ajuns la 1007 duminică, cu 516 noi infectări raportate sâmbătă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0