Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Foto: Moldovenii revin acasă - ore de așteptare în vamă

© Sputnik / Mihai CarausVama Palanca
Vama Palanca - Sputnik Moldova
Abonare
În vămi, mai ales la frontiera moldo-română, traficul este intens, numărul de unități de transport și călători fiind în creștere în preajma sărbătorilor de iarnă. Fluxul traversărilor a sporit cu 20% săptămâna trecută, comparativ cu săptămâna anterioară.  

CHIȘINĂU, 21 dec – Sputnik. În preajma sărbătorilor de iarnă, moldovenii de peste hotare revin acasă, astfel numărul traversărilor frontierei de stat este în creștere, iar în vămi, în anumite intervale orare, se formează rânduri.

Un test de Covid-19 effectué sur une route à Sydney, Australie - Sputnik Moldova
Societate
Informații noi: Restricții pentru moldoveni la intrarea în alte țări - document

Cel mai mare număr de traversări se înregistrează la frontiera moldo-română. Poliția de Frontieră a menționat și un al doilea motiv ce conduce la prelungirea timpului de așteptare. Oamenii așteaptă mai mult și din considerentul că, în situația în care România se află în „zona roșie” a pandemiei de COVID-19, cetățenii trebuie să completeze fișele epidemiologice și să semneze declarațiile pe propria răspundere privind regimul de autoizolare.

Unii oameni povestesc pe rețelele de socializare că așteaptă timp de câteva ore să intre în țară.

Cel mai activ flux a fost cel de la frontiera cu România - 66% din totalul de traversări s-au semnalat săptămâna trecută în punctele de trecere situate la granița moldo-română.

Însăși Poliția de Frontieră a publicat pe Facebook fotografii cu rânduri formate astă-noapte din zeci de mașini ce așteptau să treacă Vama Leușeni.

La miezul nopții, pe sensul de intrare în Republica Moldova așteptau la rând vreo 60 de mașini.

În dimineața zilei de astăzi, potrivit Poliției de Frontieră, se activa în regim normal, nu erau formate rânduri nici pe o direcție de deplasare –nici la ieșirea, nici la intrarea în Republica Moldova.

Повышенные меры безопасности: как в Международном аэропорту Кишинева проверяют пассажиров - Sputnik Moldova
Societate
Moldova a actualizat lista țărilor din ”Zona Roșie”: Ce țări au fost excluse

În ajutorul angajaților din Vama Leușeni a venit o patrulă mobilă din cadrul Direcției regionale Vest, care asigură informarea călătorilor, oferă suport pentru efectuarea termometriei și completarea fișei epidemiologice.

Săptămâna trecută (14 - 20 decembrie), comparativ cu săptămâna anterioară, traversările frontierei au sporit cu 20% - fluxul de persoane a constituit 107 787 de traversări.

De asemenea, în intervalul 14 - 20 decembrie, s-au înregistrat 38 546 de traversări ale unităților de transport, potrivit Poliției de Frontieră.

Din dimineața de 20 decembrie până în dimineața de 21 decembrie, s-au înregistrat 16 316 de traversări de persoane. Pe sensul de intrare în Republica Moldova, au trecut frontiera 11 198 de persoane. Din total, 7 609 au fost treceri la frontiera moldo-română, 1 273 treceri - la frontiera cu Ucraina și 2 316 au fost treceri aeriene. 

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (pe sensul de intrare în Republica Moldova) au fost în intervalul menționat mai sus:
PTF Leușeni – 3 488 traversări persoane;
PTF Aeroportul Internațional Chișinău - 2 316 traversări persoane;
PTF Sculeni - 1 373 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați - 1 127 traversări persoane;
PTF Cahul – 853 traversări persoane.

„Se lucrează la capacitate maximă!”, anunță Poliția de Frontieră.

Instituția îi roagă pe călători să manifeste „înțelegere și răbdare la trecerea frontierei de stat”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0