Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Video: Messi a egalat recordul all-time al lui Pele

© Photo : Facebook / FC BarcelonaMessi egalează recordul lui Pele
Messi egalează recordul lui Pele - Sputnik Moldova
Abonare
Argentinianul Leo Messi a marcat al 643-lea gol în tricoul Barcelonei, cele mai multe reușite de un jucător la o singură echipă. La fel ca legendarul brazilian Pele.

CHIȘINĂU, 20 dec – Sputnik. Aproape o jumătate de secol a rezistat recordul lui Pele. În 1974, triplul campion mondial devenise jucătorul cu cele mai multe goluri oficiale marcate pentru o singură echipă: avea 643 de reușite în 18 ani la Santos.

Singurul care a reușit să egaleze performanța brazilianului de 80 de ani este Leo Messi. Asta după ce a marcat în poarta Valenciei. În al 4-lea minut al prelungirilor primei reprize, la 1-0 pentru oaspeți, căpitanul Barcelonei a ratat lovitura de pedeapsă, dar a împins mingea în plasă cu capul la continuarea fazei.

​”Când inima e plină de dragoste, e greu să schimbi calea în viaţă. Ca şi tine, ştiu ce înseamnă să porţi acelaşi tricou zi de zi. Ca şi tine, ştiu că nu există ceva mai frumos decât locul în care te simţi ca acasă. Felicitări pentru recordul istoric. Dar, în primul rând, mă bucur pentru întreaga ta carieră la Barcelona. Asemenea poveşti de devotament pentru un singur club pe o perioadă atât de lungă au devenit, din păcate, rare în fotbal. Te admir enorm!”, a declarat Pele.

Totuși, seara memorabilă a lui Messi a fost stricată puţin, deoarece Barcelona a mai făcut un pas greşit în La Liga, remizând cu Valencia, scor 2-2. După 13 meciuri disputate în campionat, catalanii sunt doar pe locul 5, cu 21 de puncte. Lider e Atletico Madrid, cu 29 de puncte.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0