Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin, despre principalele sarcini ale serviciilor speciale ruse

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин поздравил работников органов безопасности
Президент РФ В. Путин поздравил работников органов безопасности - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului rus a întreprins duminică o vizită la sediul Serviciului federal de Informaţii Externe, care marchează jubileul său de un secol.

CHIȘINĂU, 20 dec – Sputnik. Serviciile speciale ruse trebuie să lupte hotărât cu terorismul și să acorde o atenție sporită luptei cu extremismul și corupția, dar și să asigure o mai bună protecție a frontierelor de stat, a declarat Vladimir Putin.

Duminică, liderul rus a întreprins o vizită la sediul Serviciului Informaţii Externe (SVR), care-și marchează jubileul de 100 de ani și i-a felicitat pe angajații structurilor de securitate cu prilejul sărbătorii lor profesionale.

”Este necesar să fie dezvoltate succesele obținute în activitatea structurilor de contraspionaj. Știu despre ce vorbesc aici și apreciez înalt operațiunile profesionale complicate care au fost desfășurate”, a spus șeful statului.

Potrivit lui, pentru FSB și alte servicii aflate sub egida Comitetului Național Antiterorist este important ”să acționeze și pe viitor cu aceeași determinare și consecvență”.

Ransomware attacks global IT systems - Sputnik Moldova
Londra confirmă războiul murdar, purtat împotriva Rusiei

Angajații FSO trebuie să asigure și în continuare securitatea obiectelor de stat pe care le au în protecție și a evenimentelor semnificative, iar Direcția principală programe speciale trebuie să soluționeze problemele de creștere a stabilității în activitatea unor  structuri cheie ale statului și a sistemelor de comunicare, chiar și în cea mai dificilă situație”, a subliniat Putin.

În afară de aceasta, președintele rus a îndemnat să se opună rezistență oricăror încercări de rescriere a istoriei și denaturare a rolului serviciilor speciale ale țării în distrugerea nazismului, asigurarea securității naționale și a intereselor țării.

Trebuie menționat că, în aceeași ”coloană de luptă” cu angajații SVR se află reprezentanții tuturor structurilor de securitate. Așa cum a menționat Putin, Rusia se mândrește pe bună dreptate cu ”paginile glorioase de istorie” ale acestor departamente.

”În anul celei de-a 75-a aniversări a Marii Victorii, ne aplecăm capetele în fața memoriei tuturor celor ce îi ridicau pe ostași în atac; în unități formate din angajați ai organelor de securitate luptau în linia întâi, apărând Moscova, Leningradul, Stalingradul, au luptat vitejește la Kursk, pe alte direcții importante ale Marelui Război pentru Apărarea Patriei; constituiau detașamente de partizani și îndeplineau sarcini importante în spatele frontului, lichidau șpioni, trădători și diversioniști”, a declarat președintele.

După cum a menționat Putin, rolul structurilor de securitate în apărarea intereselor naționale întotdeauna a fost și va fi extrem de semnificativă pentru Rusia. Totodată, șeful statului a adăugat că țara nu va uita niciodată ”filele tragice ale secolului XX”, lecțiile trecutului, crimele și represiunile împotriva propriului popor.

Președintele a subliniat că activitatea stricturilor de securitate este una dintre cele mai importante garanții pentru „dezvoltarea suverană, democrației, independenței” societății ruse și rezistenței acesteia  în fața oricăror provocări.

Putin i-a numit colaboraționiști pe cei care sunt de acord să fie rescrisă istoria>>>

”Printre astfel de provocări este și terorismul internațional. Față de acesta noi, oamenii noștri, avem niște conturi aparte. Ne amintim de toți cei care au murit apărând Rusia de acest dușman crud, cu care țara noastră s-a confruntat în cea mai dificilă perioadă a istoriei sale", a explicat el.

Putin a atras atenția asupra faptului că acum în țară a fost creat un sistem puternic la nivel național de combatere a terorismului.

Fluxul de știri
0