Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce trebuie să știe moldovenii care călătoresc la Moscova

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaMonumentul cneazului Vladimir Borovițki din Moscova, lângă Kremlin
Monumentul cneazului Vladimir Borovițki din Moscova, lângă Kremlin - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile Moscovei intenționează să simplifice procedura de intrare a cetățenilor străini prin anularea regimului obligatoriu de autoizolare de 14 zile.

CHIȘINĂU, 19 dec - Sputnik. Anularea obligativității regimului de autoizolare de 14 zile pentru cetățenii străini este o inițiativă a viceprimarului Moscovei pentru politici economice și relații imobiliare și funciare, Vladimir Efimov.

Владимир Головатюк - Sputnik Moldova
Politică
Vladimir Golovatiuc a devenit oficial ambasador la Moscova

Funcționarul a propus ca în locul izolării obligatorii de două săptămâni să se introducă testul PCR în termen de trei zile de la sosirea în Rusia pentru toți imigranții veniți în scop de muncă.

El a menționat că acum guvernul de la Moscova susține măsurile ce sunt elaborate la nivel federal pentru a simplifica condițiile de intrare a străinilor ce doresc să lucreze în sfera construcțiilor.

De rând cu restricțiile de intrare în țară, conform normelor actuale, imigranții muncitori trebuie să aibă la intrarea în Federația Rusă un certificat ce confirmă absența COVID-19, iar testul să fie efectuat cu cel mult trei zile înainte de sosire.

Noile reguli de admitere a imigranților din țările CSI în capitala Rusiei au fost comentate în studioul Sputnik Moldova de profesorul Aleksandr Butenko, șeful departamentului Centrului Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie „N.F. Gamalei” al Ministerului Sănătății al Federației Ruse.

© Фото из личного архива Александра БутенкоAleksandr Butenko
Ce trebuie să știe moldovenii care călătoresc la Moscova - Sputnik Moldova
Aleksandr Butenko

„Este necesară efectuarea testului PCR în orice caz, mai ales atunci când călătoriți dintr-o țară în alta. Mai întâi trebuie să se prezinte un certificat de test negativ pentru COVID-19 din țara din care sosește imigrantul și apoi acestuia trebuie să i măsoare temperatura corpului, așa cum a fost în timpul epidemiei primăvara și trebuie făcut un test ARN”, a spus expertul.  

Potrivit specialistului, va dura aproximativ o zi obținerea rezultatului testului, iar autoritățile medicale trebuie să țină cont de incidența coronavirusului în țara din care a sosit imigrantul.

Butenko consideră că este necesar ca lista țărilor din care sosesc imigranții să fie împărțită în cele în care riscul de infecție cu COVID-19 este mai mare și în cele în care situația epidemică este mai bună.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0