Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Ucraina a lăsat Moldova pe lista țărilor din „zona roșie”

© Sputnik / Alexander Mazurkevich / Accesați arhiva multimediaРабота таможенных и пограничных служб Украины
Работа таможенных и пограничных служб Украины - Sputnik Moldova
Abonare
Pe aceeași listă au fost incluse Danemarca, Slovacia, Turcia, Armenia, Letonia, Estonia, Italia, Bosnia și Herțegovina.

CHIȘINĂU, 19 dec - Sputnik. Ucraina a actualizat lista țărilor din „zona roșie” epidemică. Comparativ cu săptămâna trecută, s-au adăugat opt ​​poziții. Moldova a rămas printre statele cu un risc epidemic ridicat. Acest fapt este menționat într-un comunicat publicat de pe site-ul Ministerului Sănătății din Ucraina.

Повышенные меры безопасности: как в Международном аэропорту Кишинева проверяют пассажиров - Sputnik Moldova
Societate
Moldova a actualizat lista țărilor din ”Zona Roșie”: Ce țări au fost excluse

„Zona roșie” include acele țări în care incidența COVID-19 este mai mare decât în ​​Ucraina. Alături de Republica Moldova, pe listă apar Danemarca, Slovacia, Turcia, Armenia, Letonia, Estonia, Italia și Bosnia și Herțegovina.

La sosirea din aceste state în Ucraina, este necesară autoizolarea timp de 14 zile cu utilizarea aplicației „Vdoma” sau trebuie efectuat un test PCR pentru coronavirus în decurs de 24 de ore. În cazul unui rezultat negativ, nu este necesară autoizolarea. De asemenea, se poate veni cu un test gata făcut, efectuat cu cel puțin 48 de ore înainte de trecerea frontierei.

Pe 18 decembrie, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale din Moldova a actualizat lista țărilor cu o situație epidemică de risc sporit, la sosirea din care pe teritoriul țării noastre este necesar să se respecte un regim de autoizolare de 14 zile.

Această listă este actualizată o dată la fiecare 14 zile, în ziua de vineri, și intră în vigoare din ziua de luni a săptămânii următoare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0