Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ziua Poliției Naționale - 30 de ani de la fondare: Ce le-au transmis autoritățile

© Sputnik / Miroslav RotariМинистерство Внутренних Дел
Министерство Внутренних Дел - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele ales și cel în exercițiu, premierul și ministrul de Interne au transmis mesaje de felicitare cu prilejul marcării a 30 de ani de la fondarea Poliției Naționale.

CHIȘINĂU, 18 dec - Sputnik. Astăzi, în Republica Moldova este marcată Ziua Poliției Naționale, care împlinește 30 de ani de la fondare. Cu acest prilej, demnitarii avu venit cu mesaje de felicitare. Astfel, președintele ales Maia Sandu a declarat că le este recunoscătoare polițiștilor care și-au păstrat devotamentul și respectul față de cetățeni în condiții foarte grele

”Sunt recunoscătoare polițiștilor care și-au păstrat devotamentul și respectul față de cetățeni în condiții foarte grele, înfruntând provocări mari. Vă felicit și vă mulțumesc tuturor polițiștilor, celor care își îndeplinesc misiunea cu demnitate și curaj. Voi, polițiștii, trebuie să fiți coloana vertebrală a țării. De felul cum stați voi - drepți sau încovoiați sub presiune, depinde securitatea cetățenilor și ordinea în țară”, a declarat Sandu.

Ea a ținut să precizeze că patriotismul polițiștilor este temelia securității în stat.

”Dragi polițiști, trăim vremuri grele din care vom ieși cu bine doar dacă fiecare își va îndeplini responsabilitățile cu devotament, în interesul cetățenilor. Contez pe voi, pe patriotismul și curajul vostru. Ascultându-ne propria conștiință, fiind alături de popor, vom reuși să schimbăm țara spre bine!”, menționează Sandu.

Cu un mesaj a venit și președintele în exercițiu Igor Dodon, în care le mulțumește pentru munca depusă și pentru devotamentul de care dau dovadă.

”Stimați polițiști, Vă mulțumesc pentru munca depusă în îndeplinirea profesionistă a responsabilităților conferite prin lege și pentru devotamentul de care dați dovadă chiar și în această perioadă complicată în care ne aflăm. Criza epidemiologică s-a dovedit a fi o adevărată provocare pentru țara noastră”, a declarat Dodon.

Președintele în exercițiu a subliniat că polițiștii, alături de alți eroi ai timpului, luptă în prima linie împotriva pandemiei, muncind neobosit. El le-a urat tuturor angajaților și veteranilor Poliției ”sănătate, bucurii, împliniri personale și satisfacție în carieră. Perseverați întru binele poporului și prosperarea Republicii Moldova”.

Premierul Ion Chicu, și-a exprimat profunda recunoștință pentru veteranii din cadrul Poliției Naționale.

”Le mulțumesc pentru munca depusă în vederea prevenirii și combaterii infracționalității, dar și pentru contribuția valoroasă la educația și dezvoltarea tinerilor colaboratori ai Ministerului Afacerilor Interne. Acest lucru este enorm de valoros, ori vedem cu toții cum tinerii se aliniază în situații complicate pentru a rezolva misiuni dificile. Vedem acest lucru astăzi, când ei acționează decisiv în condiții de amenințare a epidemiei de coronavirus, asigură ordinea publică și contribuie la implementarea celor mai importante măsuri urgente menite să protejeze viața și siguranța cetățenilor noștri”, este menționat în mesajul premierului.

La rândul său, ministrul de Interne, Pavel Voicu, le mulțumește tuturor polițiștilor moldoveni pentru că își îndeplinesc misiunea de serviciu cu fermitate, onoare și profesionalism.

”Anul acesta Poliția Națională împlinește 30 de ani de la creare, timp în care voi – stimați polițiști ați îndeplinit cu fermitate, onoare și profesionalism misiunile de serviciu, ați fost și sunteți permanent la datorie gata de orice sacrificiu pentru siguranța cetățenilor. Sunt sigur că întreaga echipă a Ministerului Afacerilor Interne va depune și în continuare toate eforturile pentru a depăși greutățile de moment, activând și mai eficient pentru asigurarea ordinii și securității, manifestând fidelitate și credință la apărarea valorilor supreme – suveranitatea, independența și integritatea Republicii Moldova”, a scris Voicu.

Ministrul de Interne le-a mulțumit pentru ”dedicație, pentru munca asiduă și sacrificiile pe care le faceți zi de zi”, dorindu-le ”multă forță și curaj pentru a răspunde cu promptitudine și maximă eficiență în orice situații”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0