Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon, despre încercările de destabilizare a situației din statele CSI

© Photo : Facebook / Dodon IgorИгорь Додон участвует в заседании Совета глав государств СНГ
Игорь Додон участвует в заседании Совета глав государств СНГ - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele în Exercițiu al Moldovei a propus să fie intensificată activitatea de promovare informațională a Comunității Statelor Independente.

CHIȘINĂU, 18 dec – Sputnik. Președintele în exercițiu al Moldovei, Igor Dodon, a menționat existența ”unei strategii clare îndreptate spre destabilizarea situației în țările CSI și a propus să fie elaborat și adoptat un plan de promovare informațională a Comunității Statelor Independente. Declarația a fost făcută șa ședința Consiliului șefilor de stat din țările membre CSI. Potrivit șefului statului, în condițiile actuale cetățenii din țările CSI trebuie informați mai activ despre activitatea organizației.

”Se observă o strategie clară îndreptată spre destabilizarea situației politice interne în țările CSI, spre crearea unor focare de instabilitate în spațiul acesteia, strategie orientată în principal împotriva partenerului nostru strategic – împotriva Federației Ruse. Ținând cont de escaladarea confruntării geopolitice, ar fi naiv să presupunem că în 2021 presiunile și activitatea subversivă în spațiul postsovietic va scădea în intensitate”, a declarat Dodon.

El a propus să se fie reflectată mai amplu activităților Comunității, pentru ca cetățenii să afle despre rezultatele obținute.

Флаги государств СНГ. Архивное фото - Sputnik Moldova
Summitul CSI va avea loc pe 18 decembrie în regim online

"În opinia mea, o chestiune importantă este dacă se face totul pentru promovarea acestor rezultate și perspective în spațiul public. Una dintre cauzele anumitor îndoieli exprimate uneori cu privire la necesitatea existenței CSI și a judecăților cu privire la inutilitatea și ineficiența asociației noastre, consider că este lipsa de informare a oamenilor, nivelul lor scăzut de conștientizarea a ceea ce face Comunitatea, care este importanța sa pentru statele noastre și pentru cetățenii noștri”, a declarat Dodon.

Potrivit președintelui în exercițiu, în condițiile actuale este necesar să se adopte un plan de promovare informațională a CSI.

"Trebuie să folosim mai activ tehnologiile moderne de informare și comunicare, care sunt în special solicitate de către tânăra generație. Este recomandabil să utilizăm capacitățile organizațiilor neguvernamentale, să creăm noi platforme de discuții, să atragem comunitatea de experți și corpul jurnalistic", a spus Igor Dodon.

De asemenea, Dodon și-a invitat colegii să stabilească o cooperare mai strânsă între CSI și UEEA.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0