Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Noul antrenor al echipei Sheriff a fost ales de două ori cel mai bun în Ucraina

© AFP 2024 / ANATOLII STEPANOVIurii Vernydub
Iurii Vernydub - Sputnik Moldova
Abonare
Yuriy Vernydub este noul antrenor al echipei Sheriff. Ucraineanul de 54 de ani a pregătit-o ultima dată pe Șahtior Soligorsk, dar și-a dat demisia după ce formația bielorusă a fost eliminată din Liga Europei de către Sfîntul Gheorghe. Șahtior a devenit totuși campioană.

CHIȘINĂU, 18 dec – Sputnik. În perioada 2010-2019, Vernydub a activat la Zarea Lugansk, pe care a calificat-o de două ori în grupele Ligii Europa. În 2016, a disputat finala Cupei Ucrainei, iar anul următor s-a clasat pe locul 3 în campionat. În 2016 și 2018 a fost ales cel mai bun antrenor ucrainean.

În calitate de jucător, s-a consacrat la Metalurg Zaporojie și Zenit. Cu Metalurg a cucerit bronzul în prima ligă URSS în 1990, iar cu Zenit a câștigat Cupa Rusiei în 1999.

Noua sa echipă, Sheriff ,este lider al Diviziei Naționale după 21 de etape disputate, având 6 puncte avans față de Petrocub. Debutul lui Vernydub pe banca tehnică a tiraspolenilor se va produce pe 20 februarie chiar împotriva lui Sfîntul Gheorghe. Va fi un meci restanță al etapei a 11-a.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0