Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dodon îi spune Maiei Sandu ce se va întâmpla dacă va scoate gardul de la Președinție

© Sputnik / Miroslav RotariMaia Sandu, la Președinție - Șova a depus jurământul
Maia Sandu, la Președinție - Șova a depus jurământul - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele în exercițiu Igor Dodon o îndeamnă pe Maia Sandu să nu scoată gardul din preajma palatului prezidențial, atunci când va prelua mandatul. El susține că dacă va face acest lucru, oamenii străzii se vor scălda în havuzurile din curtea instituției.

CHIȘINĂU, 18 dec - Sputnik. Igor Dodon a îndemnat-o pe Maia Sandu să nu scoată gardul de la Președenție, dar i-a dat altă soluție noului președinte. 

Președinția RM - Sputnik Moldova
Politică
Dodon a prezentat cheltuielile pe care le-a avut Președinția în mandatul său
”Scoaterea gardului presupune cheltuieli, mini câteva milioane de lei, iar dacă o să-l scoateți atunci se duce tot, inclusiv iarba se distruge și va trebui să schimbați arhitectura totală din fața instituției. Eu vă recomand să găsiți alte subiecte importante pentru țară atunci când intrați în funcție. Vă propun altă soluție. deschideți porțile care sunt și lăsați lumea să intre dacă doriți, dar nu distrugeți. O să aveți probleme, când prin havuzuri se vor scălda oamenii străzii și o să ajungeți la asta. Lăsați populismul că toate clădirile prezidențiale din toată lumea au anumite măsuri estetice”, a declarat Igor Dodon.

Anterior, Maia Sandu a declarat că va scoate gardul instalat în jurul Președinției la scurt timp după ce va fi învestită în funcție, aceasta fiind și una din promisiunile sale făcute în campania electorală. Cel mai probabil aceste lucru se va întâmpla în data de 26 decembrie, menționa Sandu.

Gardul metalic a fost instalat în jurul clădirii în vara anului 2018, pentru el fiind cheltuiți în jur de 5 milioane de lei. 

Precizăm că pe 23 decembrie se încheie mandatul prezidențial de patru ani încredințat la alegerile din 2016 lui Igor Dodon. Funcția urmează să fie preluată de Maia Sandu. Constituția stabileşte că mandatul preşedintelui Republicii Moldova durează patru ani şi se exercită din data depunerii jurământului. Șeful statului îşi exercită mandatul până la depunerea jurământului de către preşedintele nou ales. Mandatul preşedintelui poate fi prelungit, prin lege organică, în caz de război sau de catastrofă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

 

Fluxul de știri
0