Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon: Acordul cu Rusia privind securitatea socială va fi semnat

© Sputnik / Сергей Сергеев / Accesați arhiva multimediaРабота московских вокзалов
Работа московских вокзалов - Sputnik Moldova
Abonare
Documentul stabilește cadrul de stabilire a pensiilor și indemnizațiilor pentru cetățenii Moldovei care locuiesc permanent în Rusia.

CHIȘINĂU, 18 dec – Sputnik. Președintele în exercițiu al Moldovei, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu deputatul Vladimir Golovatiuc. La întâlnire a participat de asemenea ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Aureliu Ciocoi.

Владимир Головатюк - Sputnik Moldova
Politică
Vladimir Golovatiuc a devenit oficial ambasador la Moscova

Șeful statului i-a urat lui Golovatiuc succes în realizarea sarcinilor ce-i revin în noua sa funcție de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Federația Rusă.

Totodată, șeful MAEIE l-a informat pe președintelui în exercițiu despre finalizarea procesului de negocieri pe marginea proiectului Acordului între Republica Moldova și Federația Rusă privind securitatea socială.

”Acest document a fost activ discutat pe parcursul ultimilor ani și mult așteptat de concetățenii noștri. Proiectul prevede acordarea pensiilor pentru limită de vârstă, pensiilor de dizabilitate cauzată de afecţiuni generale, în urma accidentelor de muncă sau cauzată de boli profesionale, pensiilor de urmaș și ajutor de deces”, a menționat Dodon.

Potrivit șefului statului, Acordul să fie semnat în timpul apropiat, ceea ce va duce la sporirea protecției sociale a moldovenilor aflați în Federația Rusă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0