Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Când vor avea loc alegerile în Adunarea Populară a Găgăuziei

© Sputnik / OsmatescoИсполнительный комитет АТО Гагаузия
Исполнительный комитет АТО Гагаузия - Sputnik Moldova
Abonare
Formarea noului corp de deputați al adunării legislative a autonomiei va avea loc mai curând decât eventualele alegeri în Parlamentul Moldovei.

CHIȘINĂU, 18 dec – Sputnik. Alegerile în Adunarea Populară a Găgăuziei vor avea loc pe data de 4 aprilie 2021. O decizie în acest sens a fost adoptată de deputații organului reprezentativ al autonomiei în cadrul unei ședințe de vineri, 18 decembrie. Împuternicirile actualei legislaturi se încheie pe 20 ianuarie.

Стела при въезде в муниципий Комрат - Sputnik Moldova
Societate
Legile despre statutul Găgăuziei: Ce înseamnă pentru regiune

Deputații Adunării au confirmat de asemenea componența Comisiei Electorale Centrale regionale.

Anterior, Parlamentul a adoptat în lectură finală amendamente la Legea privind organizarea administrativ-teritorială a Republicii Moldova și Legea cu privire la administrația publică locală. Ambele documente sunt parte a așa-numitului ”pachet găgăuz” și au fost elaborate acum câțiva ani în scopul asigurării funcționalității organelor de autoadministrare ale autonomiei din sudul țării.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0