Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Putin a spus când ar putea fi redeschise hotarele Rusiei

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaЕжегодная пресс-конференция президента РФ В. Путина
Ежегодная пресс-конференция президента РФ В. Путина  - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a precizat că restricțiile luate au menirea să protejeze sănătatea și viața cetățenilor, dar a spus când ar putea fi deschise hotarele rusești.

CHIȘINĂU, 17 dec- Sputnik. În cadrul tradiționalei conferință de presă a președintelui rus, ținută la sfârșit de an și retransmisă online, Vladimir Putin, a spus că imediat ce medicii vor permite - hotarele vor fi deschise.

000 - Sputnik Moldova
Rusia
Un ”Sat inteligent” urmează să apară în Iakutia - detalii
"Nivelul de ocupare a paturilor pentru pacienții cu COVID-19 este de 85 la sută la nivel național, dar în Petersburg este și mai mare. Măsurile au fost luat din necesitatea de a proteja sănătatea și viața locuitorilor orașului Sanct Petersburg. Imediat ce medicii vor permite, hotarele vor fi deschise. Dar, de fapt, tare ne-am dori ca cetățenii Federației ruse să beneficieze de posibilitățile oferite de turismul intern, să beneficieze de sprijin din partea statului și să meargă să viziteze Petersburgul", a declarat Putin.

El a spus că, în fiecare an, peste hotarele țării zboară 32 de milioane de oameni de oameni și lasă acolo aproximativ 35 de miliarde de dolari. "Dacă acest torent va fi orientat spre interior, la dezvoltarea turismului intern, asta ar fi minunat", a menționat liderul rus.   

Muzeul Țăranului din Molovata  - Sputnik Moldova
Societate
Idei de afaceri de milioane, sugerate de Ion Ștefăniță: casele tradiționale țărănești
El a spus că printre ei care acum au de suferit sunt cei care activează în stransportul aerian.

"În acest context este foarte important să asigurăm ca companiile străine să zboare la noi, iar ale noastre să zboare peste hotare. Cum va deveni posibil acest lucru, noi așa și vom face", a spus Putin.

Din cauza pandemiei de COVID - 19, din luna martie Rusia a încetat zborurile aviatice pe curse regulate și charter cu alte țări. Excepție au constituit doar cursele cu care rușii erau aduși acasă de peste hotare, iar străinii- duși la ei acasă, dar și cursele de transport, de poștă, sanitare și altele. Din luna august, Federația Rusă a reluat transportul aerian cu alte state. Acum rușii pot să zboare în Turcia, Marea Britanie, Tanzania, Suedia, Egipt, Emiratele Arabe Unite, Belarus, Kîrgîzstan, Kazahstan, Serbia, Coreea de Sud, Japonia, Etiopia, Cuba, Republica Seychelles și Insulele Maldive.    

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0