Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Putin a dat o apreciere sistemului medical rusesc la pericolul de coronavirus

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaЕжегодная пресс-конференция президента РФ В. Путина
Ежегодная пресс-конференция президента РФ В. Путина - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În cadrul tradiționalei conferință de presă a președintelui rus, ținută la sfârșit de an, Vladimir Putin a declarat că sistemul medicinal din Federația Rusă a reacționar adecvat la pericolele pandemiei de coronavirus.

CHIȘINĂU, 17 dec- Sputnik. Cu toate acestea, șeful statului rus a menționat că sistemul medical trebuie reformat.

Cu referire la vaccinul de coronavirus dezvoltat de ruși, el a spus că este sigur de colaborarea cu succes a Federației Ruse cu alte state la crearea vaccinului împotriva coronavirusului.

СПУТНИК_LIVE: Большая пресс-конференция Владимира Путина - Sputnik Moldova
Video
Live - Conferința de presă a lui Vladimir Putin, la sfârșit de an
În același context, Putin a menționat că vaccinul elaborat de savanții ruși este inofensiv și eficient și nu există motive pentru a refuza vaccinarea.

"Noi am început să producem preparate autohtone în cantitate suficientă. Și, în sfârșit, vaccinul - Rusia a devenit prima țară în lume care a elaborat și a început să producă vaccinul la Centrul Gamalei și la centrul din Novosibirsk "Vector". Noi avem un vaccine bun, și eu am vorbit de multe ori despre acest lucru, și inofensivă, și eficientă, un vaccin funcțional. Nivelul de protecție este de 97 la sută, nu este înregistrat nici un caz important când vaccinul ar fi provocat efecte colaterale", a declarat președintele rus.

Putin a spus că partenerii internaționali s-au întors cu fața spre Rusia și sunt gata să colaboreze în aspectele în care lor ceva nu le reușește.

Eficacitatea ”Sputnik V”, dovedită: De ce Vestul vrea să demonstreze contrariul? - Sputnik Moldova
Video
Eficacitatea ”Sputnik V”, dovedită: De ce Vestul vrea să demonstreze contrariul?
"Compania anglo-suedeză AstraZeneca este gata să lucreze împreună cu noi, acum estre semnat acordul. Este foarte bine, asta pe mine mă bucură, când specialiștii la acest nivel, iar aceasta este o mare companie, cu renume internațional, își unesc eforturile cu partenerii ruși. Sunt sigur că rezultatul va fi unul foarte bun nu doar pentru cetățenii noștri, dar și pentru toată lumea", a declarat liderul rus.

Putin a atras atenția la faptul că Rusia a intrat în troica mondială privind testele la coronavirus, iar în opinia Organizației Mondiale a Sănătății testarea în masă este una dintre căile de depășire a dificultăților provocate de răspândirea infecției. 

Liderul rus a spus că pe viitor, pentru a produce vaccina împotriva coronavirusului, trebuie să fie construite noi fabrici, să fie dezvoltate noi capacități.

El a spus că pe viitor neapărat se va vaccina împotriva coronavirusului.

Amintim că Ministerul rus al Ocrotirii Sănătății a înregistrat în luna august primul vaccin din lume pentru profilaxia cu COVID-19, care a fost elaborat la Centrul Gamalei. Vaccinul a fost numit "Sputnik V".

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0